ontmaagding

22 Feb 2015, door datingcoach Daan de Ram in Sociale angst

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Help ik ben nog maagd! (sociale angst)

Een man die op latere leeftijd nog maagd is, de gedacht heeft iets grappigs. Als je aan een film als 'The 40 year old virgin' denk tenminste. Als het je zelf aangaat, en je zit met de uitdaging om op latere leeftijd van je maagdelijkheid af te komen, dat voelt het heel anders. Ik weet dat niet uit eigen  ervaring (mijn ontmaagding was op mijn 18e) maar ik zie het in de ogen van de occassional 40(+) year old virgin die bij ons aanklopt.

Voor vrouwen speelt weer een hele andere problematiek vaak, zoals vaginisme – pijn bij geslachtsgemeenschap. Een dame die zich heeft gespecialiseerd om je daar vanaf te helpen kun je hier vinden. In beide gevallen, zowel bij mannen als vrouwen die op latere leeftijd nog maagd zijn, is er altijd een of andere vorm van sociale angst onder waarom deze personen worstelen met hun ontmaagding.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Daarnaast hebben mensen – terecht – een bepaalde verwachting van hun ontmaagding. Ze willen het niet met de eerste de beste doen (sommigen wel overigens, en ook dat moeten ze lekker zelf weten). Dat is prima. Maar wanneer het een onoverkomelijke hobbel wordt dan kun je het beste hulp inroepen. Hoe je dat kunt doen, daarover ga ik je een aantal tips geven – gebaseerd op de ervaring van een aantal van onze cliënten.

Tips wanneer ontmaagding een probleem is

Bepaalde verwachtingen hebben ten aanzien van je ontmaagding (of je nu man of vrouw bent) lijkt me helemaal prima. Je wilt de persoon kennen, je wilt in een bepaalde stemming zijn, je wilt een bepaalde relatie hebben – allemaal top. Het kan wel problematisch worden wanneer je, zoals ik een keer meemaakte toen ik met een gescheiden christelijke vrouw naar bed ging. Haar geloofsovertuiging was (daarvoor) dat je seks thuishoorde in het huwelijk.

Zij had dus geen seks gehad voor de huwelijksnacht, en merkte toen ze voor ze ontmaagd werd door  haar kersverse man dat het pijn deed. Wat precies het probleem was weet ik niet, maar ze waren wel na een jaar gescheiden. Ik was de tweede man met wie ze het ooit deed, en ze zei: 'Dit is voor het eerst dat ik merk dat seks ook aangenaam kan zijn'. Waren de seksproblemen een reden dat ze binnen een jaar gescheiden waren? Zeker.

Dat is dus het risico van geen seks voor het huwelijk. Namelijk seksuele imcompatibiliteit. Het zou echt zo kunnen zijn bijvoorbeeld dat hij letterlijk niet past. Een andere reden die voorkomt is wanneer de man een probleem heeft van meer technische aard. Zo hoorde ik voor het eerst van een cliënt over het fenomeen waarbij je voorhuid te klein is voor een erectie. Dit is trouwens iets dat makkelijk met een zalfje of kleine operatieve ingreep gefixt kan worden; raadpleeg een goede huisarts.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Uiteraard ook het veelvoorkomende voortijdige ejaculeren, meestal omdat de man letterlijk te veel spanning in zijn lichaam heeft. Wat ik dan aanraad is deze blogpost te lezen, over hoe je die spanning uit je lichaam als het ware kunt laten ontsnappen. De meest voorkomende reden zijn echter allerlei angsten die opspelen, allerlei beelden, geluiden en gevoelens die loskomen bij de gedachte aan 'de eerste keer'.

Tips voor hoe je een fijne ontmaagding kunt hebben

Sommige mannen doen het 'quick and dirty' manier en gaan gewoon naar een sympathiek ogende prostitutie. Ik vermoed echter dat wanneer jij dit aan het lezen bent dat dat niet bij je past. Als vrouw kun je jezelf volgieten met alcohol en een feestkroeg binnenlopen. Maar als dat niet je ding is raad ik je aan om een lieve aantrekkelijk en begripvolle man te vinden en het gewoon aan hem te vragen.

Hoe dan ook, je wilt vooral je sociale angst aanpakken – want dat is het werkelijke probleem waar het hier omgaat. Als man wil je leren beter te worden met vrouwen (de snelle route hiervoor is het volgen van een versiercursus). Als de angst je niet alleen beperkt op het gebied van seks en van je maagdelijkheid af komen, overweeg dan specialistische hulp in te roepen. Mocht je daar advies bij nodig hebben, stuur dan een emailtje.

Sociale angst pak je aan door enerzijds te werken aan je vaardigheden (flirten, vrijen etc). Het mooie vandaag de dag is dat zo'n beetje alles te leren is, omdat er mensen zijn die de moeite hebben genomen hun kennis en ervaring door te geven aan anderen middels coaching, trainingen, boeken en video's. Anderzijds wil je aan je eigenwaarde werken: het gevoel dat je het waard bent. Er zijn namelijk mensen die heel hun leven ongewenst maagd blijven.

Wees niet die persoon. Het leven is er om geleefd te worden, niet om toe te kijken. Niet om oud te worden met het gevoel 'had ik maar'. Het is makkelijker dan je denkt om van je maagdelijkheid af te komen en zelfs een overvloedsgevoel te ervaren op de datingmarkt. Neem actie. Ik ken je niet maar ik kan je nu alvast zeggen: je bent het waard!

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlZe wil vrienden blijven: 7 Redenen Waarom +Hoe jij haar lover wordt
Pijl15 Vrouwen Geheimen: Vrouwen willen NIET dat jij dit weet
PijlWaarom Je Slecht Bent Met Vrouwen Versieren: 3 Redenen + 7 Tips
PijlNog steeds maagd? In 10 tips naar je eerste keer in bed zonder gedoe

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

marcella1998
Ik ben ontmaagd op een latere leeftijd sindskort door een hele lieve man wat ik voorbij hoorde komen op de radio: ontmaagding.org nu vol zelfvertrouwen kom ik het leven heerlijk door en voel me meer vrouw dan ooit! Ik raad aan om lekker te laten ontmaagden. Voor de gene die geen partner willen kun je speciale dildos proberen. Zelf is het me niet gelukt omdat ik toch een piemel wilde.

Plaats een Reactie