Seks met je ex

27 May 2015, door datingcoach Daan de Ram in Seks-tips

Seks met je ex: niet het beste idee?

Er zijn allerlei redenen waarom een relatie uit kan gaan. Een veelvoorkomende is dat jullie toch niet zo compatible zijn als je aanvankelijk had gedacht of gehoopt. Maar dat neemt niet weg dat er lichamelijke aantrekkingskracht is tussen jullie. En dat jullie elkaar maar moeilijk los kunnen laten. Wat dan al snel ontstaat is een 'seks met je ex' relatie. Of – en vooral wanneer – dat verstandig is behandel ik in dit artikel.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Laat ik beginnen te zeggen dat je niet raar of gestoord bent wanneer je seks met je ex hebt. Hele volksstammen hebben het en het is volkomen begrijpelijk. Het is namelijk vertrouwd, jullie kennen elkaar en het is makkelijk. Het is zelfs spannender dan wanneer jullie nog in de relatie zouden zitten, want het is minder voorspelbaar geworden. Het kan namelijk ieder moment over zijn en je weet nooit wanneer de volgende keer is.

Seksdate met je ex

Je zet een seksdate met je ex namelijk niet op een vaste avond in je agenda (zo wel: laat het me weten, want ik ben benieuwd hoe dat voor jullie werkt). Wat is dan mis mee? Dat hangt er van af. Waarvan? Van je motivatie! Wat is de reden dat je seks hebt met je ex, wat brengt het je? Als je het doet om jullie relatieproblemen te vergeten, dan werkt dat maar voor heel even. Zodra de liefdesdaad is afgelopen zit je met een kater.

Ga dus voor jezelf na waarom je seks met je ex hebt. Omdat je eenzaam bent? Of misschien zelfs om je ex terug te krijgen? Vaak zit er een onbalans in relatie, in vrijwel iedere relatie zou je kunnen zeggen. Een macht onbalans, ook wel de 'one up' of 'one under' positie genoemd. Idealiter liggen de machtsposities zo dicht mogelijk bij elkaar – dit is de basis voor een gezonde gebalanceerde relatie. Helaas is dit vaak niet zo, en is de één afhankelijker van de ander dan andersom.

Als jij niet doorhebt in welke positie jij zit, dan zou het zomaar kunnen zijn dat jij in de 'one under' zit. Wat je dan ook probeert om invloed te krijgen op je ex het zal weinig uithalen. Als je probeert door seks met je ex haar of hem terug te krijgen, vergeet het maar. Er is meer dan 'break up seks' nodig om een relatie weer te laten werken. Het belangrijkste is dat het van twee kanten komt. Dat in jullie beider behoeften wordt voorzien in de relatie!

Verschil mannen en vrouwen

Hoewel dit niet altijd zo hoeft te zijn is het vaak zo dat mannen en vrouwen anders in de relatie zitten. Over het algemeen raakt een vrouw eerder gebonden, emotioneel gezien, dan een man. Mannen kunnen hier makkelijker of minder gevoelig in zijn. Hun seksbehoeften kunnen eerder de overhand hebben. Maar zoals gezegd, deze ongelijkheid hoeft niet te gelden. De tegenovergestelde dynamiek kan zelfs spelen.

Mocht je je ex terug willen krijgen door seks te hebben, dan zal dit dus eerder werken wanneer je ex een vrouw is – en minder wanneer hij een man is. Ga er dus vooral niet vanuit dat je ex hetzelfde denkt als jij, dit is namelijk zelden het geval – zeker niet op emotioneel niveau. Maar eigenlijk kan seks nooit een machtsmiddel zijn, dat moet je gewoon niet willen. Wanneer je dat doet maak je van iets dat de ultieme menselijke – sommigen zeggen zelfs: spirituele – ervaring kan zijn, iets plats en en lelijks.

Seks met je ex: zien voor wat het is

Het belangrijkste bij seks met je ex is dus het managen van de verwachten. Bij de ander en vooral ook bij jezelf! Het kan geweldig zijn, zolang je open kaart speelt. Niks mis mee, vanuit mijn optiek, om een stapje terug te doen in de relatiestatus en van je voormalige relatie een 'friends with benefits  arrangement' te maken. Men wil ons doen geloven dat iedereen een fantastische Hollywood achtige relatie moet of wil hebben.

Dat is gewoon niet de realiteit. Relaties zijn niet statisch, ze zijn dynamisch. Niets is voor de eeuwigheid. Dus als op dit moment een seks met je ex relatie jullie brengt wat je wilt, dan is dat top. 

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlDatingcoach reageert op temptation island 2020
Pijl3 Must-Have Tips om haar via WhatsApp op Date te krijgen
Pijl5 Must-Have tips om je uitstraling met 200% te verbeteren
PijlOurtime review - Alle ins en outs: Van ervaringen tot prijzen

Als je echt serieus beter wilt worden in bed, dan is De SeksGod Methode de perfecte eerste stap. Hiermee ga je serieuze progressie maken

Het geeft je niet alleen de inzichten en tools waarmee je haar de beste seks ooit geeft, het geeft je ook het momentum dat je zo nodig hebt om een geweldig seksleven te krijgen.

Dus bekijk het nu eens voordat je het vergeet, in de drukte van alledag :)

Je vindt alle details over de SeksGod Methode HIER

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie