Het geheim van zelfvertrouwen voor mannen (Masculiniteit 101)

12 Feb 2014, door datingcoach Daan de Ram in Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen en mannelijkheid

Deze gaat uit naar de mannelijke lezers.

Voordat je dit artikel leest raad ik je trouwens aan om mijn gratis rapport te lezen. Daarin leer je hoe jij die seksueel aantrekkelijke man wordt

Zelf-ontwikkeling (zoals hier op AttractionGym) heeft mijn leven veranderd. Ik ben van ‘aardige’ jongen met veel puberale bagage naar ‘zelfverzekerde’ jongeman gegaan die stevig in het leven staat. Ik ben van een schaarsheid mentaliteit naar een overschot mentaliteit gegaan op bijna alle fronten in m’n leven. Ik geloof hier sterk in: ik zie hoe artikelen zoals deze mij en anderen om mij heen ten goede heeft veranderd.

Weet je wat ik geleerd heb? Dat succes en zelfvertrouwen hebben met vrouwen veel makkelijker is dan je denkt. Ja, het is overdonderend als je het hele pad nog voor je hebt liggen; als je er op dit moment nog van overtuigd bent dat geen enkel meisje je ooit nog leuk zal vinden. Forever alone, dat idee. En áls je dan al besluit om in actie te komen maakt je omgeving je het niet gemakkelijk.

Iedereen heeft wel een mening over jongen/meisje situaties, consistentie optioneel. “Vergeet niet te glimlachen!” vs. “wees laconiek ongeïnteresseerd.” Of “Wees eerlijk over jezelf” vs. “Ga niet alles uit je leven verbaal uitbraken.” Of neem dit omstreden advies uit de klassieke stijl van de ‘vrouwen versier-industrie’: “Leer hele verhalen (routines) & comebacks uit je hoofd die je in een gesprek op het juiste moment repeteert.”

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Zelfvertrouwen voor mannen™

Ja, je kan al deze adviezen uitproberen en ermee experimenteren. Maar het maakt het allemaal zo nodeloos ingewikkeld. Wat is het simpelste antwoord, het eenvoudige geheim van zelfvertrouwen voor mannen™?

“Wees een Man”

Dat is het. Wees een Man. Wees in touch met je masculiniteit. Vraag: wat is masculiniteit? Belangrijke vraag. Ook een controversiële vraag: ook hier heeft iedereen wel een mening, over wat een Echte Man is. Kunnen we dus eindeloze discussies over voeren. Maar we kunnen het onszelf ook heel veel simpeler maken door onszelf de volgende vraag te stellen: wat is de apex, het toppunt, van mannelijkheid?

Het antwoord is Alpha, de Alpha Man. Het mooie van Alpha is dat we diep op de definitie kúnnen ingaan, maar dat hoeft niet. Instinctief voelen we immers allemaal aan wat Alpha is – we herkennen ze gevoelsmatig in ons leven als de mannen die mannen willen zijn en met wie vrouwen willen zijn.

Dus, om op te sommen. Succes in je dateleven vloeit voort uit een sterk gevoel van zelfvertrouwen, welke direct verbonden is aan hoe masculien je bent, a.k.a. hoe Alpha je bent. Dit brengt ons bij de belangrijkste vraag, de vraag die elke flirt-coach probeert te beantwoorden: hoe wordt je Alpha?

Man zijn ‘101’

Alpha worden is geen puzzel die in 1 artikel op te lossen is (zie de andere AttractionGym-artikelen of lees David Deida’s “Way of the Superior Man”), maar als introductie zijn hier 4 fundamentele trekken die een Masculiene man heeft welke hem aantrekkelijk maken.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

1. Een man is onafhankelijk

Een man kan voor zichzelf zorgen. Mocht de situatie daarom vragen, dan kan een man op zichzelf terugvallen. Een man kan z’n eigen boontjes doppen, z’n eigen zaakjes regelen: hij doet waar hij voor staat en hij staat voor wat hij doet. Ben je in de twintig en woon je nog bij je ouders? Ga op jezelf wonen. Trek je jezelf elke maan de haren uit het hoofd vanwege geldtekort? Zoek een bron van inkomsten. Los zelf de praktische problemen in je leven op.

Op emotioneel vlak is onafhankelijkheid trouwens even belangrijk: kijk je constant naar anderen voor emotionele validatie, of heb je vertrouwen in je eigen kunnen?

2. Een man heeft doorzettingsvermogen

“If I fail, I try again, that’s a trend I’m stuck with”

- Bangbang

Praktisch elke Alphaman die ik ken heeft een bijzonder hoge tolerantie tegen frustratie. Als ze –onvermijdelijke- tegenslagen hebben dan blijven ze kalm en proberen ze het nog een keer, misschien ditmaal op een iets andere wijze. Dan nog een keer. Dan nog een keer. Totdat het lukt. Een man neemt de tijd om z’n problemen op te lossen. Een man jaagt z’n doelen na en geeft niet op als het na 4 pogingen nu echt HEEL frustrerend wordt. Hij ademt in, hij ademt uit, hij loopt indien nodig een blokje rond om af te koelen en daarna probeert hij het weer.

3. Een man kan leiden

Dit is een grote. Het is degene waar ik zelf het meeste moeite mee heb gehad/heb en waar ik veel jongens om me heen mee zie worstelen.. Als de situatie daarom vraagt neemt een man risico’s: hij zegt ‘fuck it’ en spreekt haar aan. Ze spreekt terug en is leuk?: Hij zoent haar. Ze zoent terug?: Hij sms’t haar. Ze sms’t terug?: Hij date haar. Ze hebben een leuke tijd: Hij neemt haar mee naar een andere kroeg. Je snapt mijn verhaal.

Belangrijk hier is nog om te vermelden dat je weet wanneer je wel en niet moet leiden. Afhankelijk van de situatie, bijvoorbeeld op je werk, is het net zo belangrijk om een goede volger te zijn als een goede leider. Dat gezegd hebbende: het is mijn ervaring dat je altijd wilt leiden bij een meisje met wie je intiem wilt zijn. Bij afwezigheid van een rood stoplicht; leid verder.

4. Een man is comfortabel met z’n seksualiteit

Als heteroseksuele man voel je je je hele leven aangetrokken tot leuke vrouwen. Of, directer: je wilt seks met leuke meiden hebben. Dat is niet om te zeggen dat je ALLEEN seks wilt, maar wel om te zeggen dat je nooit geen seks met een leuke meid wilt, als je me daar kan volgen. Je kan hoog en laag springen en beweren dat je ‘niet op die manier in haar geïnteresseerd bent’, maar elk meisje in de club kan het je vertellen: ‘jongens zijn maar op 1 ding uit.’ En ja: je bent een man, er stroomt testosteron door je bloed en er hangt een piemel tussen je benen. Je bent een seksueel wezen met seksuele behoeften. En daar is helemaal niks mis mee. Maak er geen excuses voor.

Aldus de crash-course in masculiniteit en zelfvertrouwen. Laat je comments hieronder achter en like ons op Facebook!

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlVerliefd op een Vriendin: Beste 10 Tips om Haar te Krijgen
PijlHoe Vrouwen Mannen Testen: 5 Tests Waarop Ze Je Beproeft
Pijl45+ IJsbrekers Voor Een Eerste Kennismaking
PijlFriends With Benefits Regels 12 regels 5 tips

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Reacties

Giel
punt 2 is een goeie, ik moet echt meer doorzetten, opgeven mag geen optie meer zijn!

Plaats een Reactie