Dating tips: Creeer je bij jezelf de levenskracht, de vitaliteit en de energie om succesvol te zijn met vrouwen en in het leven

01 Jan 2015, door datingcoach Daan de Ram in Dating tips

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Verwijder alle energielekken uit je leven, dating tips

Hoe creëer je bij jezelf de levenskracht, de vitaliteit, de potentie en de energie om succesvol te zijn met vrouwen én in het leven?

Ik wil je vragen heel even alle relaties in je leven nader te beschouwen. Denk hierbij aan je relatie met je vrienden en familie, maar ook je relatie met het eten dat je dagelijks eet, je werk, je collega’s, en met vrouwen. En denk ook eens aan je relatie met jezelf: je gedachten, je lichaam, je emoties en gewoontes.

Vraag je bij al deze relaties eens af: geven ze meer dan dat ze van mij nemen? Of nemen ze meer van mij dan dat ze me geven?

Laten we deze gedachten, voor de vorm, even in het extreme trekken. Neem een heroïne verslaafde en zijn relatie tot de heroïne. De heroïne geeft hem veel, namelijk een fantastisch gevoel. Maar al snel blijkt dat de drugs meer nemen van de verslaafde dan dat ze geven in de vorm gezondheidsproblemen, financiële problemen en allerlei andere ellende.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Uiteindelijk geldt voor iedere verslaving dat het meer neemt dan het geeft.

Er zijn helaas ook verslavingen die minder duidelijk, en minder snel, schadelijk voor je zijn. Heel subtiel en langzaam nemen ze meer van je dan dat ze geven. Energielekken! Denk hierbij aan bepaalde voeding, gedachtes en ongezonde relaties.

Ongezonde relaties

Laten we eens kijken naar wederom een extreem voorbeeld. De typische ongezonde relatie van een prostituee en haar pooier. (Ik heb het hier niet over de prostituees die vrijwillig en uit vrije keuze hun werk doen). De pooier geeft de prostituee in zekere zin , af en toe, iets wat van waarde is voor haar. Hij geeft haar een gevoel van veiligheid, of een ander prettig gevoel. Ook ontneemt hij haar de plicht om zelf na te denken, omdat hij alle beslissingen voor haar neemt.

Door haar regelmatig in elkaar te slaan ontneemt hij haar zelfvertrouwen en beheerst hij nu ook haar emoties. Omdat ze zelfstandig denken heeft opgegeven, in combinatie met angst, blijft ze bij de pooier. Mijn vraag aan jou: wie zijn de ‘pooiers’ in jouw leven?

Neem bijvoorbeeld je relatie tot eten. Let je op wat je eet? In veel producten zit Glucose Fructosestroop. Dit spul zorgt ervoor dat je letterlijk dommer wordt en dat je wilskracht afneemt.  Het verleidelijke is dat het lekker smaakt en dat het je voor even een goed gevoel geeft.

Wat zie je vaak met mensen die heel dik zijn, ze willen wel afvallen maar het lukt ze niet. Ze voelen zich daardoor slecht. Als gevolg daarvan gaan ze nog meer slechte producten eten, die hen even dat goede gevoel geven. Een vicieuze cirkel.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Een andere ‘pooier’ in jouw leven zou je smartphone kunnen zijn. Sommige mensen zijn zo verslaafd aan dat apparaat dat ze bijvoorbeeld geen boeken meer kunnen lezen of relaties met hun vrienden verwaarlozen.

Allerlei aspecten in je leven nemen, subtiel en onopvallend, meer van je, dan dat ze je geven. Uiteindelijk betaal je een te hoge prijs. Je wordt afhankelijk. Niemand ontkomt er helemaal aan. Je omgeving heeft een extreme invloed op jou. Maar gelukkig heb jij ook invloed op je omgeving...

Stel jezelf dus de vraag: Wat voor eten wil ik eten? Producten met Glucose Fructose of iets gezonders? Wil ik vrienden die mij helpen te groeien of vrienden die mij naar beneden halen? Wil ik dat mijn eigen emotionele patronen en gedachtes overwegend positief of negatief zijn?

En eentje die ook in dit rijtje thuishoort, misschien wel de belangrijkste vraag: wat voor een liefdespartner wil ik?

Langzame relatie vergiftiging

‘Langzame relatie vergiftiging’ is een fenomeen dat heel veel voorkomt in liefdesrelaties. Mannen doen het bij vrouwen, en vrouwen doen het bij mannen. Het is een biologisch, evolutionair fenomeen. Alleen als je dit weet en begrijpt kan je het voorkomen.

Zowel mannen als vrouwen doen het vaak, maar niet altijd, onbewust.

‘Langzame vergiftiging’ zorgt voor ongezonde relaties op een langzame, subtiele manier.

Laten we eerst eens kijken hoe mannen ‘langzame relatie vergiftiging’ toepassen bij hun vrouw of vriendin. De man is geneigd de vrouwelijk kanten van zijn vrouw naar beneden te halen. Bijvoorbeeld door haar het gevoel te geven dat ze niet mooi is. Of door haar te verbieden uit te gaan met haar vriendinnen. Of door haar te vertellen dat ze zich te sletterig kleed voor ze de deur uit gaat. Dit gedrag van de man komt voort uit onzekerheid van zijn kant.

TIP: Guide: Vrouwen ontmoeten en aanspreken: Openingszinnen en gesprekstechnieken

Als gevolg hier van zal de vrouw typisch, omdat ze van de man houdt, al die dingen niet meer doen. Ze zal haar kleding aanpassen en niet meer gaan dansen met haar vriendinnen. Ze zal zich onzekerder voelen en om haar man te plezieren zal ze thuis blijven. Ze zal zich steeds afhankelijker opstellen en meer vastklampen aan haar man. Het gevolg hiervan is weer dat de man zich gaat irriteren aan de vrouw omdat hij nu vindt dat ze te veel aan hem hangt.

Laten we nu inzoomen op hoe vrouwen deze ‘langzame relatievergiftiging’ toepassen op hun man. Denk je dat vrouwen willen dat hun man bakken met geld verdient? Dat hun man fit en aantrekkelijk is? Dat hij zelfverzekerd, machtig en charismatisch is? Het antwoord is, en dat zal je misschien verbazen, heel vaak ‘Nee’! Dit komt doordat het meestal een onbewuste keuze is van de vrouw.

Als de vrouw ziet dat haar man aan ‘het winnen’ is in het leven, dat hij in een opgaande spiraal zit,  dan zal ze die spiraal willen doorbreken. Dit doet ze door ‘langzame vergiftiging’. De vrouw weet namelijk dat haar man aantrekkelijk is voor andere vrouwen en dit voelt ze als een bedreiging. Een man die ‘wint’ in het leven is van nature een aantrekkelijke man.

Het ‘langzame vergiftigen’ doet ze heel subtiel door bijvoorbeeld als je haar uitneemt opeens een beetje stil en teruggetrokken te zijn. Je gaat je afvragen wat er mis is. Of ze lijkt droevig terwijl er niet een aanleiding voor is. Omdat je van je vrouw houdt, ga je je afvragen of je iets verkeerds hebt gedaan. Je spiraal wordt doorbroken.

TIP: Guide: Alles over dates, de datingfase en gesprekken

Een ander voorbeeld is dat je vriendin zegt dat je niet naar de sportschool hoeft, omdat ze je buikje juist zo leuk vindt. Of dat ze zegt dat je minder hard moet werken en meer tijd met haar moet doorbrengen. Of door regelmatig kleine negatieve opmerkingen te maken die je zelfvertrouwen doen afnemen.

Dit alles is er op gericht om jou uit de staat te krijgen waar je in zit. De staat die zorgt dat je van nature aantrekkelijk bent voor andere vrouwen.

Het fenomeen ‘langzame vergiftiging’ zorgt voor veel ellende in veel relaties. Als je het doorhebt, kan je gelukkig ook een andere keuze maken. Je kan ervoor kiezen om te blijven groeien, maar nu samen met je gekozen partner. Zij kan helpen jou in je groeiproces, en jij kan haar helpen in haar groei en ontwikkeling.

Afscheid nemen van relaties

Als je gekozen partner niet met je wil meegroeien, dan zul je je moeten afvragen of zij de juiste partner is voor jou. Zo niet, wees dan niet bang de relatie te verbreken. Het is net als met de eerder genoemde verslavingen, als het meer van je neemt dan dat het je geeft, dan ben je beter af zonder. Voor je gevoel wil je misschien bij haar zijn, net als dat je graag producten met Fructose Glucosesiroop eet.

Maar uiteindelijk weet je dat het slechts een tijdelijke voldoening geeft. Zorg ervoor dat je van ‘langzame vergiftiging’ gaat naar ‘langzame verbeteringen’ in je relaties met alles in je leven. Verkies groei en positieve energie, boven de tijdelijke voldoening die de ‘pooiers’ in je leven je geven.

Ook als dit betekent dat je de pijn dient te ondergaan die nodig is om de controle weer terug te krijgen in je leven. Je zult trots zijn op jezelf en op je leven. En je zult structureel meer flow en geluk ervaren. Succes!

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl5 Simpele stappen om over het einde van je relatie heen te komen
PijlWat ik als deelnemer meemaakte tijdens deze geweldige vakantie
PijlHoe Versier Je Een Vriendin: Van Friendzone Naar Friends-With-Benefits
PijlAppen na een Date: Wat & Wanneer? 8 Tips + Voorbeelden

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Arno
Thanks!

Plaats een Reactie