Vragen? patrick@attractiongym.nl of bel: 06 - 539 69 751
Home / Blog / Dating tips / ongezonde-relaties

Dating tips: Creeer je bij jezelf de levenskracht, de vitaliteit en de energie om succesvol te zijn met vrouwen en in het leven

01 Jan 2015, door Leonardo in Dating tips

ongezonde relaties

Verwijder alle energielekken uit je leven, dating tips

Hoe creëer je bij jezelf de levenskracht, de vitaliteit, de potentie en de energie om succesvol te zijn met vrouwen én in het leven?

Wil je trouwens vanaf nu alleen nog maar geweldige flirterige gesprekken waarin ze je echt leuk gaat vinden? Download dan eens mijn Saaie Gesprekken Doder Cheatsheet die jou gaat helpen om de gaafste gesprekken te hebben met vrouwen.

Ik wil je vragen heel even alle relaties in je leven nader te beschouwen. Denk hierbij aan je relatie met je vrienden en familie, maar ook je relatie met het eten dat je dagelijks eet, je werk, je collega’s, en met vrouwen. En denk ook eens aan je relatie met jezelf: je gedachten, je lichaam, je emoties en gewoontes.

Vraag je bij al deze relaties eens af: geven ze meer dan dat ze van mij nemen? Of nemen ze meer van mij dan dat ze me geven?

Laten we deze gedachten, voor de vorm, even in het extreme trekken. Neem een heroïne verslaafde en zijn relatie tot de heroïne. De heroïne geeft hem veel, namelijk een fantastisch gevoel. Maar al snel blijkt dat de drugs meer nemen van de verslaafde dan dat ze geven in de vorm gezondheidsproblemen, financiële problemen en allerlei andere ellende.

Uiteindelijk geldt voor iedere verslaving dat het meer neemt dan het geeft.

Er zijn helaas ook verslavingen die minder duidelijk, en minder snel, schadelijk voor je zijn. Heel subtiel en langzaam nemen ze meer van je dan dat ze geven. Energielekken! Denk hierbij aan bepaalde voeding, gedachtes en ongezonde relaties.

TIP: Zelfontwikkeling: In 19 Gewoontes naar de 2.0 Versie van Jezelf

Ongezonde relaties

Laten we eens kijken naar wederom een extreem voorbeeld. De typische ongezonde relatie van een prostituee en haar pooier. (Ik heb het hier niet over de prostituees die vrijwillig en uit vrije keuze hun werk doen). De pooier geeft de prostituee in zekere zin , af en toe, iets wat van waarde is voor haar. Hij geeft haar een gevoel van veiligheid, of een ander prettig gevoel. Ook ontneemt hij haar de plicht om zelf na te denken, omdat hij alle beslissingen voor haar neemt.

Door haar regelmatig in elkaar te slaan ontneemt hij haar zelfvertrouwen en beheerst hij nu ook haar emoties. Omdat ze zelfstandig denken heeft opgegeven, in combinatie met angst, blijft ze bij de pooier. Mijn vraag aan jou: wie zijn de ‘pooiers’ in jouw leven?

Neem bijvoorbeeld je relatie tot eten. Let je op wat je eet? In veel producten zit Glucose Fructosestroop. Dit spul zorgt ervoor dat je letterlijk dommer wordt en dat je wilskracht afneemt.  Het verleidelijke is dat het lekker smaakt en dat het je voor even een goed gevoel geeft.

Wat zie je vaak met mensen die heel dik zijn, ze willen wel afvallen maar het lukt ze niet. Ze voelen zich daardoor slecht. Als gevolg daarvan gaan ze nog meer slechte producten eten, die hen even dat goede gevoel geven. Een vicieuze cirkel.

Een andere ‘pooier’ in jouw leven zou je smartphone kunnen zijn. Sommige mensen zijn zo verslaafd aan dat apparaat dat ze bijvoorbeeld geen boeken meer kunnen lezen of relaties met hun vrienden verwaarlozen.

TIP: WhatsApp screenshot vol smerige details

Allerlei aspecten in je leven nemen, subtiel en onopvallend, meer van je, dan dat ze je geven. Uiteindelijk betaal je een te hoge prijs. Je wordt afhankelijk. Niemand ontkomt er helemaal aan. Je omgeving heeft een extreme invloed op jou. Maar gelukkig heb jij ook invloed op je omgeving...

Stel jezelf dus de vraag: Wat voor eten wil ik eten? Producten met Glucose Fructose of iets gezonders? Wil ik vrienden die mij helpen te groeien of vrienden die mij naar beneden halen? Wil ik dat mijn eigen emotionele patronen en gedachtes overwegend positief of negatief zijn?

En eentje die ook in dit rijtje thuishoort, misschien wel de belangrijkste vraag: wat voor een liefdespartner wil ik?

Langzame relatie vergiftiging

‘Langzame relatie vergiftiging’ is een fenomeen dat heel veel voorkomt in liefdesrelaties. Mannen doen het bij vrouwen, en vrouwen doen het bij mannen. Het is een biologisch, evolutionair fenomeen. Alleen als je dit weet en begrijpt kan je het voorkomen.

Zowel mannen als vrouwen doen het vaak, maar niet altijd, onbewust.

‘Langzame vergiftiging’ zorgt voor ongezonde relaties op een langzame, subtiele manier.

Laten we eerst eens kijken hoe mannen ‘langzame relatie vergiftiging’ toepassen bij hun vrouw of vriendin. De man is geneigd de vrouwelijk kanten van zijn vrouw naar beneden te halen. Bijvoorbeeld door haar het gevoel te geven dat ze niet mooi is. Of door haar te verbieden uit te gaan met haar vriendinnen. Of door haar te vertellen dat ze zich te sletterig kleed voor ze de deur uit gaat. Dit gedrag van de man komt voort uit onzekerheid van zijn kant.

TIP: 85 Vrouwen vragen om met me naar bed te gaan

Als gevolg hier van zal de vrouw typisch, omdat ze van de man houdt, al die dingen niet meer doen. Ze zal haar kleding aanpassen en niet meer gaan dansen met haar vriendinnen. Ze zal zich onzekerder voelen en om haar man te plezieren zal ze thuis blijven. Ze zal zich steeds afhankelijker opstellen en meer vastklampen aan haar man. Het gevolg hiervan is weer dat de man zich gaat irriteren aan de vrouw omdat hij nu vindt dat ze te veel aan hem hangt.

Laten we nu inzoomen op hoe vrouwen deze ‘langzame relatievergiftiging’ toepassen op hun man. Denk je dat vrouwen willen dat hun man bakken met geld verdient? Dat hun man fit en aantrekkelijk is? Dat hij zelfverzekerd, machtig en charismatisch is? Het antwoord is, en dat zal je misschien verbazen, heel vaak ‘Nee’! Dit komt doordat het meestal een onbewuste keuze is van de vrouw.

Als de vrouw ziet dat haar man aan ‘het winnen’ is in het leven, dat hij in een opgaande spiraal zit,  dan zal ze die spiraal willen doorbreken. Dit doet ze door ‘langzame vergiftiging’. De vrouw weet namelijk dat haar man aantrekkelijk is voor andere vrouwen en dit voelt ze als een bedreiging. Een man die ‘wint’ in het leven is van nature een aantrekkelijke man.

Het ‘langzame vergiftigen’ doet ze heel subtiel door bijvoorbeeld als je haar uitneemt opeens een beetje stil en teruggetrokken te zijn. Je gaat je afvragen wat er mis is. Of ze lijkt droevig terwijl er niet een aanleiding voor is. Omdat je van je vrouw houdt, ga je je afvragen of je iets verkeerds hebt gedaan. Je spiraal wordt doorbroken.

TIP: 7 Must-have Tinder tips voor mannen

Een ander voorbeeld is dat je vriendin zegt dat je niet naar de sportschool hoeft, omdat ze je buikje juist zo leuk vindt. Of dat ze zegt dat je minder hard moet werken en meer tijd met haar moet doorbrengen. Of door regelmatig kleine negatieve opmerkingen te maken die je zelfvertrouwen doen afnemen.

Dit alles is er op gericht om jou uit de staat te krijgen waar je in zit. De staat die zorgt dat je van nature aantrekkelijk bent voor andere vrouwen.

Het fenomeen ‘langzame vergiftiging’ zorgt voor veel ellende in veel relaties. Als je het doorhebt, kan je gelukkig ook een andere keuze maken. Je kan ervoor kiezen om te blijven groeien, maar nu samen met je gekozen partner. Zij kan helpen jou in je groeiproces, en jij kan haar helpen in haar groei en ontwikkeling.

Afscheid nemen van relaties

Als je gekozen partner niet met je wil meegroeien, dan zul je je moeten afvragen of zij de juiste partner is voor jou. Zo niet, wees dan niet bang de relatie te verbreken. Het is net als met de eerder genoemde verslavingen, als het meer van je neemt dan dat het je geeft, dan ben je beter af zonder. Voor je gevoel wil je misschien bij haar zijn, net als dat je graag producten met Fructose Glucosesiroop eet.

Maar uiteindelijk weet je dat het slechts een tijdelijke voldoening geeft. Zorg ervoor dat je van ‘langzame vergiftiging’ gaat naar ‘langzame verbeteringen’ in je relaties met alles in je leven. Verkies groei en positieve energie, boven de tijdelijke voldoening die de ‘pooiers’ in je leven je geven.

Ook als dit betekent dat je de pijn dient te ondergaan die nodig is om de controle weer terug te krijgen in je leven. Je zult trots zijn op jezelf en op je leven. En je zult structureel meer flow en geluk ervaren. Succes!

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Versieren op Facebook: 11 Tips Voor Aanspreken Tot Flirten
Hoe versier je een vrouw: Zoenen in 6 stappen + 19 tips
Tinder Boost: Hoe het werkt, en de beste tijden onthult voor je boost (+De beste Tinder tips!)
9 Simpele online dating profiel tips: Het ultieme profiel

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Stop met moeizame gesprekken en pijnlijke afwijzigen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
 • Stuur me het Transformatie Pakket!

Gerelateerde artikelen

Check deze funny en leerzame video's

Reacties

Arno
Thanks!
Reageer op deze reactie

Plaats een ReactieWorkshops & Trainingen

Datum Programma Locatie Beschikbaarheid
18 Oct. '19 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
15 Nov. '19 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
15 Nov. '19 Attraction Bootcamp Brussel VOL MEER INFO ›
13 Dec. '19 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›
2 Jan. '20 Kick-off Bootcamp Barcelona
MEER INFO ›
24 Jan. '20 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›
31 Jan. '20 Attraction Bootcamp Gent
MEER INFO ›

Meer events en trainingen
Bel mij terug verzoek

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)