Vragen? patrick@attractiongym.nl of bel: 06 - 539 69 751
Home / Blog / Sociale angst / onzeker in relatie

Onzeker in een relatie

10 Apr, 2014 door Selien in Sociale angst

Onzeker in een relatie

Tijdens relaties onzeker zijn is mij niet vreemd

Ikzelf ben altijd onzeker als ik nieuwe mensen leer kennen. Vragen als: 'Ben ik wel leuk genoeg?' 'Is dit niet raar?' 'Zie ik er wel leuk uit?', zijn dingen die altijd bij mij opkomen. Maar bij iedereen volgens mij. Vroeger daarentegen, was ik niet alleen in het begin onzeker. Ik was áltijd onzeker.

Wil je trouwens weten hoe je vanaf nu altijd succesvol vrouwen aanspreekt en een geweldig gesprek voert? Download dan eens mijn Aanspreek Gesprekstemplate gratis, waarin je precies leert hoe je succesvol vrouwen aanspreekt, mét voorbeeldzinnen.

De hele dag door vroeg ik mij dit soort dingen af. Inmiddels weet ik dat als ik mezelf ben, mensen mij leuk vinden. Dat ik niet anders hoef te doen dan dat ik eigenlijk ben. En als ze me dan toch niet leuk vinden? Dan kan ik tegenwoordig denken: 'Dat is jullie probleem'.

Ik word er in ieder geval niet gelukkiger van om de hele dag na te denken over of mensen mij wel leuk vinden.

Onzekerheid in een relatie overwinnen

Dat is dan ook stap één om je onzekerheid in een relatie te overwinnen. Of dit nou met je nieuwe liefde, je familie of nieuwe vrienden is: jij bent zoals je bent. Als je niet gelukkig bent met wie jij bent, dan kan je niet verwachten om daadwerkelijk gelukkig te zijn in een relatie. Je kunt niet iemand gelukkig maken als je jezelf niet leuk vindt.

Maar, dan de hamvraag, hoe word je in godsnaam gelukkig met jezelf? Probeer eerst eens uit te vinden waar je onzekerheid vandaan kwam. Ik bijvoorbeeld, was onzeker door de basisschool. Op de basisschool ben ik best wel eens gepest met hoe ik eruit zag (ik was een klein, dik meisje) en daar heb ik flink lang last van gehad.

TIP: De eredivisie van vrouwen versieren

Inmiddels niet meer, ik weet dat ik niet dik ben en ik ben ook geen klein meisje meer, maar ik weet ook dat ik wel leuk ben. En dat dit niets te maken heeft met hoe ik eruit zie.

Eenzaam leiden

Als tweede is het goed om je te beseffen dat als jij onzeker bent in een relatie, je niet de enige bent die daaronder lijdt. Voor degene met wie je een relatie hebt is dit waarschijnlijk net zo of misschien nog wel lastiger. Stel je voor: jij houdt ontzettend veel van iemand en diegene houdt niet van zichzelf omdat ze een negatief zelfbeeld hebben. Hoe moeilijk is dat?

Jij vindt iemand dus helemaal geweldig en diegene is alleen maar bezig zichzelf naar beneden te halen. Stop daar dus mee! Bedenk je dat degene met wie je een relatie aangaat jou leuk vindt zoals je bent en niet om wie je zou willen zijn.

Wat zouden mensen wel niet kunnen denken

Ten derde: probeer te stoppen met in te vullen wat mensen 'zouden kunnen denken'. Dat is totaal niet belangrijk. Als je onzeker bent, zijn je gedachten dit ook. Als jij dus invult wat mensen misschien denken, terwijl je dit nooit kunt weten, word je zelf doodongelukkig.

 Je moet vasthouden aan wat mensen zeggen en daar kun je iets mee doen. Als iemand iets zegt; denk dan niet dat diegene iets anders bedoelt. En als iemand niets zegt; denk dan niet dat ze vast iets denken wat ze niet durven zeggen. Zo werkt het niet. Mocht het wel zo werken, dan moet je toch eens serieus na gaan denken over wat voor relatie je met iemand hebt.

TIP: Ze Wil Geen Relatie: Dé 11 Redenen (Zodat je het kan repareren)

In een relatie is het meest belangrijke om eerlijk tegen elkaar te zijn. Dus als je ergens mee zit, zeg dat dan. Als jij open bent, is de ander dat ook.

Onzekerheid in relatie doder

Tip nummer vier! Stop met vergelijken. In alle opzichten. Stop jezelf te vergelijken met andere mensen maar stop vooral met je huidige relatie te vergelijken met relaties die zijn geweest. Dit is overigens een goede tip voor mezelf. Elke jongen waar mee ik date, vergelijk ik met mijn eerste vriendje. Probleem?

Mijn eerste vriendje was eigenlijk een sukkel maar ik was wel ongelooflijk verliefd op hem. En sowieso, het gevoel van je eerste liefde krijg je nooit meer terug. Wat dus betekent dat geen enkele relatie hetzelfde kan worden en je, als je blijft vergelijken, nooit tevreden kan worden met een relatie die je nu aan gaat.

Voordat het weg is…

Als laatste, en misschien meest belangrijke, tip; waardeer wat je hebt voordat het weg is. Wanneer jij in een relatie alleen maar denkt aan hoe het verschrikkelijk mis kan lopen en hoe erg je diegene zal gaan missen als het over zou gaan, gebeurt dit vaak ook! Je geniet dan niet van het moment.

Je hebt niets aan beelden maken van de toekomst; probeer juist te genieten van het nu! Er is een reden dat je samen bent met iemand en waardeer die reden. Mocht het toch fout gaan, dan heb je er in ieder geval alles aan gedaan en ervan genoten.  

I used to walk
into a room full
of people and
wonder if they
liked me...

Now I look
around and
wonder if
I like them 

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

7 Effectieve tips om vrouwen ongelofelijk jaloers te maken (of je ex)
Relatie Voorbij: 15 Signalen & 11 Tips om dit aan te pakken
9 Belangrijke tips om samen gezond uit elkaar te gaan
127 Vragen om elkaar beter te leren kennen (Date & Relatie)

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Stop met moeizame gesprekken en pijnlijke afwijzigen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
 • Stuur me het Transformatie Pakket!

Gerelateerde artikelen

Check deze funny en leerzame video's

Reacties

Plaats een ReactieWorkshops & Trainingen

Datum Programma Locatie Beschikbaarheid
11 Jun. '19 SummerBootcamp Barcelona VOL MEER INFO ›
21 Jun. '19 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
2 Jul. '19 SummerBootcamp Barcelona VOL MEER INFO ›
19 Jul. '19 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
23 Aug. '19 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›
20 Sep. '19 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›
2 Jan. '20 Kick-off Bootcamp Barcelona
MEER INFO ›

Meer events en trainingen
Bel mij terug verzoek

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)