Vragen? patrick@attractiongym.nl of bel: 06 - 539 69 751
Home / Blog / Zelfvertrouwen / Zelfvertrouwen is vrijheid

Zelfvertrouwen is vrijheid

05 Feb 2014, door Patrick in Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is vrijheid

Stoppen met bevestiging zoeken is sleutel tot zelfvertrouwen

Je kent het wel. Je gaat een lekker avondje stappen en wilt een mooi vrouw aan de haak slaan. Vol met goede moed stap je de kroeg binnen en kijkt om je heen. Er is veel vrouwelijk schoon en dit gaat jouw avond worden. Vanavond is het bingo!

Voordat je dit artikel leest raad ik je trouwens aan om mijn gratis rapport te lezen. Daarin leer je hoe jij die seksueel aantrekkelijke man wordt

Echter, aan het eind van de avond realiseer je dat je toch met lege handen staat en vraag je je af waar het precies mis is gegaan. Ze zullen vast wel preuts zijn of te druk met hun vriendinnen. Je had gewoon geen kans om er in te komen. Zelfs je eigen vrienden spelen voor cockblocker.

Maar heb je wel eens bedacht dat het aan jezelf kan liggen? Heb je wel eens bedacht dat het aan jouw behoefte tot GOEDKEURING kan liggen?

Bonustip: Mijn beste tip voor succes met vrouwen

Herken je dit?

Je ziet een mooie vrouw, maar je bevriest als je haar aan wilt spreken. Of je hebt wel gesprekjes, maar het leidt helemaal nergens toe.

Of je zit op Tinder en je gesprekken lopen simpelweg dramatisch. Als je überhaupt al matches krijgt.

Misschien wel het ergste: je vindt iemand leuk maar je zit metersdiep in de friendzone...

Oef, ik voel je bro. Ik was vroeger precies zo.

Totdat ik het geheim van aantrekkingskracht ontdekte en me ontwikkelde tot een versiergoeroe.

Omdat ik je wil helpen eindelijk succes met vrouwen te krijgen heb ik mijn beste tips gebundeld in mijn Transformatie-pakket.

Je krijgt:

 • 5 Stappen en 7 openingszinnen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
 • 17 Kant-en-klare gesprekstechnieken waarmee je gesprekken nooit meer saai zijn
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf in elk gesprek gebruik
 • 3 Stappen om eindelijk uit de friendzone te komen
 • De #1 openingszin voor Tinder die altijd werkt

Wil je ook een rockster worden met vrouwen?

Hier download je het Transformatie-pakket gratis

Bevrijd jezelf!

Het enige dat jou namelijk in de GEVANGENIS van jezelf kan houden is het ZOEKEN naar bevestiging in de reacties van anderen. Misschien was er wat er echt gebeurde die avond het volgende. Misschien liep je wel weg van een prima gesprek om dat je helemaal addicted bent aan goede reacties en lopen te snel weg omdat je te bang was een negatieve reactie te krijgen. Misschien wilde je in alles wel een bevestiging zien van anderen dat je best wel goed / populair / wat dan ook bent.

Laat ik het anders zeggen. Als je een saaie stapavond had. Een avond had dat je geïrriteerd was. Een avond dat je je aan de bar stond te vervelen. Een avond waarop je je een beetje ongemakkelijk voelde. Een avond waarop je alles deed wat je normaal ook zou doen, maar het gewoon niet lukte. Vraag je jezelf dan eens af of dat kwam doordat je BEVESTIGING aan het zoeken was.

TIP: Hoe Versier Je Een Vriendin: Van Friendzone Naar Friends-With-Benefits

Zelfvertrouwen is het tegenovergestelde van bevestiging zoeken

Waarschijnlijk zocht je onbewust naar het BEWIJS in de wereld om je heen dat ze wel oké vonden. Onbewust, want in principe gaat niemand hier bewust naar zoeken. Dit gebeurt door middel zoeken naar positieve responses op wat jij zegt, hoe je overkomt, op je lichaamstaal, op alles.

Hoe zou het zijn als jij absoluut geen goede reacties nodig hebt en dan actie onderneemt. Volgens mij is dát het recept voor het een geslaagde avond. Actie is gebaseerd op wat JIJ wilt en wie JIJ sexy vind.

Als je wel naar goeie reacties zoekt; dan kun je er 30 hebben, maar dan voel je je achteraf smerig man! Een klote gevoel van waar ben ik mee bezig. Ook zul je niet eens zo vaak leuke reacties krijgen, omdat je leuke reacties van mensen wilt afnemen. Je wilt iets van ze afpakken. Niet doen.

Verslaafd aan bevestiging

Ik zal je wat vertellen. In het begin was ik bang om gesprekken te beginnen vanwege negatieve reacties. Na wat oefenen was ik bang om leuke gesprekken te verpesten.  Ik liep al weg na 2/3 minuten. Het werd zo erg dat ik heel erg goed werd in gesprekjes beginnen: 20 keer waarvan ik 18 keer kon zoenen of een telefoonnummer voor een volgend afspraakje kon vragen. Toch ging ik met lege handen naar huis..

Waarom? Omdat ik verslaafd was aan positieve reacties die een “reflectie zouden zijn voor hoe awesome ik was, of hoe hoog mijn status wel niet was en hoe erg de dames mij wilden”. Ik was nog steeds bezig met bevestiging zoeken. Hoe ik er nu tegenaan kijk is dat al die reacties uiteindelijk niets betekenen. Je hebt er NIETS aan.

TIP: 10 Jaar Lang Werken Als Versiercoach: 10 Tips van Daan de Ram

Trust me: je hebt niet veel aan goeie reacties. Als je het doet ga je naar huis met eem raar gevoel. Je weet eerst niet was het is want “Het ging toch erg goed?” Na een tijdje (of terwijl je dit leest) kom je erachter: JE ZOEKT VALIDATIE!

Validatie zoeken verneukt je zelfvertrouwen

Ik ben de laatste tijd weer een aantal keer in de val gelopen en was weer uit op positieve reacties: kreeg ik die niet dan ging ik maar door totdat ik ze had.  En hoe meer je er naar op zoek gaat hoe slechter het gaat. Toen ik terug kwam van Australië met mijn succes daar wilde ik in Nederland het bewijs zien dat ik “nog steeds zo goed was.” Dan gaat het niet meer om de gezellige vrouwen of leuk contact opbouwen met nieuwe mensen. Je stopt met voelen en je voelt de liefde niet meer.

Je gedraagt je dan zo vreemd tegenover jezelf dat andere mensen dit ook gaan merken. Vrouwen kijken namelijk naar je of je je zelfvertrouwen haalt aan hoe zij op jou reageren. Als zij door hebben dat jij je zelfvertrouwen haalt uit hun reacties; dan BOEM ben je weg. Einde gesprek en je verdient het. Je bent niet eens oprecht en eerlijk tegen jezelf. Je bent je zelfrespect en je eigen liefde kwijtgeraakt.

Twee oplossing voor blijvend zelfvertrouwen

Ten eerste zijn er “dirty goals” en “clean goals”. Je moet dirty goals zijn prima om voor de lol te hebben, maar je wilt die echt op de zijlijn houden. Een clean goal is altijd te halen. Een dirty goal is een iets waar je je kortstondig zelfvertrouwen uithaalt en die je uiteindelijk meer in de weg zit dan je helpt. Het is de bedoeling dat je clean goals krijgt – enkele voorbeelden zijn:

TIP: Wat zoeken vrouwen in een man? De 5 belangrijkste eigenschappen

 • Oprechte en diepe trots op jezelf
 • Oprechte en gemeende liefde voor jezelf
 • Diepe blijdschap in grote en in kleine dingen
 • Een interessant leven
 • Liefde/aandacht durven geven

Ten tweede, moet je juist bewust niet naar positieve reacties zoeken.

Je moet tegen een vrouw durven zeggen: “Ik vind je leuk” en geen positieve reactie nodig te hebben. Het moet genoeg zijn om zelf-respect te hebben en te doen wat JIJ echt wilt! Als je dit doet ben je AANTREKKELIJKER DAN 99% VAN ALLE MANNEN DIE ZIJ ONTMOET!

Een mooie opdracht is om de volgende keer dat je uit bent heel simpel tegen 3 vrouwen te zeggen. “Hoi, Ik vind jou leuk/interessant/sexy.” En dan gewoon niets terug te verwachten. Geen positieve reactie en geen negatieve reactie. Gewoon helemaal niks. Dit is jouw opdracht om te ontdekken dat je niks nodig hebt.

Zelfvertrouwen: de mate waarin je in jezelf gelooft

Al je zelfvertrouwen zit er uiteindelijk in hoe erg je in jezelf gelooft. Zonder geloof ben je niks. Zonder jezelf op de eerste plek in de wereld te zetten blijf je gevangen in een gevangenis. Dan wordt er voor jou bepaalt wat je moet doen en hoe je moet reageren. Je kan je misschien wel totaal bewust zijn van dit alles, maar als je je gedrag niet aanpast maakt het geen reet uit.

Dit is niet iets waar je jezelf zomaar even overheen zet. Zoals ik al heb gezegd, dit is iets wat je blijft houden. Ongeacht hoe goed je bent. Een echte sekswaardige man is nooit opzoek naar zijn eigenwaarde in de reacties van anderen, dus ook niet van bekenden. Niet jij. Jij bent vrij van alle sociale druk van vrouwen, mannen, op je werk, waar dan ook.

Train dit en je kunt alles aan. Dan pas ben je echt vrij om te zijn wie je BENT. En te doen waar jij zin in hebt. Dat is de eigenlijke reden waarvoor jij hieraan bent begonnen: het gevoel van ultieme vrijheid! Ga ervoor!

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

39 Beste Date Idee├źn in Groningen (+Tips voor je eerste date)
8 Simpele tips om je onzekerheid met vrouwen te overwinnen
25 Tips om Altijd Gespreksstof te Hebben (WhatsApp/Dates/Tinder)
5 Simpele stappen om over het einde van je relatie heen te komen

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Stop met moeizame gesprekken en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
 • Stuur me het Transformatie Pakket!

Gerelateerde artikelen

Check deze funny en leerzame video's

Reacties

Plaats een ReactieWorkshops & Trainingen

Datum Programma Locatie Beschikbaarheid
5 Jun. '20 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
16 Jun. '20 Summerbootcamp Barcelona VOL MEER INFO ›
3 Jul. '20 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
10 Aug. '20 Summerbootcamp Budapest VOL MEER INFO ›
28 Aug. '20 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
25 Sep. '20 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
23 Oct. '20 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
27 Nov. '20 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›
18 Dec. '20 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›

Meer events en trainingen
Bel mij terug verzoek

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)