Flirt tips: Leugentje om bestwil geoorloofd bij het flirten?

04 Jan 2015, door datingcoach Daan de Ram in Flirttips

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Leugentje om bestwil: de verkeerde en de juiste manier

De maatschappij waarin mensen leven is gefundeerd op moraal; wat men ziet als goed en wat als slecht. Iemand doden wordt (door de meesten) gezien als slecht. Vrijwilligerswerk wordt gezien als goed. Van kinds af aan wordt je geleerd dat liegen en manipuleren slecht is. De realiteit is een stuk genuanceerder, zo blijkt wel uit het feit dat vrijwel alle vrouwen tot op zekere hoogte liegen in het versierproces. En mannen zijn niet anders.

Het klinkt zo fout als wat maar je ontkomt er niet aan om soms een leugentje voor bestwil te gebruiken. Ik adviseer jou dan ook dit – gedoseerd – te doen en ik ga je precies uitleggen hoe en wanneer je dat kunt doen voor optimaal resultaat.

Mannen liegen voornamelijk tegen vrouwen omdat ze zich zo willen conformeren aan wat zij willen. Je denkt meteen, in ieder geval als je vertrouwd bent met dit blog, dat conformeren niet de slimste strategie is. Dat klopt, want de meeste mannen weten namelijk helemaal niet wat vrouwen willen! De kans dat je op deze manier jezelf klem lult is dan ook groot. Dit brengt je niet veel verder en is dus een vorm van ineffectief liegen.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

De juiste woorden kiezen

Effectiever is de context te gebruiken om de juiste betekenis te geven aan wat je zegt. Als man dien je het gesprek te sturen; dit komt de meeste mannen zeker niet aanwaaien maar geeft je wel controle over de gespreksonderwerpen. Stel je voor dat je vertelt dat je graag leest. Op haar meest voor de hand liggende vervolgvraag zou je natuurlijk kunnen antwoorden dat je boeken over vrouwen versieren leest, maar hiermee ga je je op glad ijs begeven.

Ze zal je namelijk beoordelen op basis van een incompleet beeld en al snel zal ze denken dat je niet oprecht tegen haar bent. Beter zou dan ook in dit geval zijn om te vertellen dat je leest over psychologie of communicatie (wat min of meer op hetzelfde neerkomt) en vervolgens het gesprek voorzichtig naar een ander onderwerp te sturen.

Naarmate je beter wordt in versieren zullen vrouwen je vaker en eerder gaan testen. Ze zal je bijvoorbeeld vragen of je de afgelopen maand meer dates hebt gehad. Stel dat je eerlijk wilt zijn, dan vertel je bijvoorbeeld dat zij de derde is. Heel eerlijk, maar ineffectief want hierdoor zal ze zich niet meer speciaal voelen.

Zou je echter zeggen ''...dat je een sociaal persoon bent en de afgelopen tijd wel wat nieuwe mensen hebt leren kennen, maar dat je het geen daten wilt noemen'' dan is de kans groter dat ze je vaker wil zien. Het heeft alles met woordkeuze te maken.

Waarom vrouwen (niet) liegen

Volgens veel mannen zijn vrouwen berucht om hun liegkunsten. Het ironische is dat een vrouw dit zelf vaak niet zo ziet; zolang wat ze zegt maar in lijn is met wat ze in het moment voelt (ik generaliseer om een punt te maken). Op het volgende moment kan haar gevoel totaal anders zijn. Haar gedrag en woorden kunnen 180 graden gedraaid zijn ten opzichte van 5 minuten geleden, maar aangezien alles weer in lijn is met haar (veranderde) gevoel ziet zij dit zelf niet als liegen. Immers: voor een vrouw zijn emoties belangrijker dan feiten.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Stel bijvoorbeeld dat je een vrouw vraagt hoeveel bedpartners ze heeft gehad. De kans is groot dat ze uit angst (emotie!) als 'makkelijk' veroordeeld te worden een aantal aangeeft dat lager is dan de werkelijkheid. Het tegengaan van een negatieve emotie is voor haar belangrijker dan het vertellen van de waarheid. Feitelijk blijft het echter liegen.

Omgaan met leugentjes om bestwil

Hoe kun je als man hier op een positieve manier mee omgaan? Stap één is accepteren van de vrouwelijke natuur. Stap twee is te kijken wat haar intentie is. Eigenlijk verdraait ze de werkelijkheid om te zorgen dat jij haar leuker vindt (iets waar ook mannen ook niet vreemd van zijn; zie boven). In plaats van vrouwen te veroordelen omdat ze zo vaak liegen, werkt het in je voordeel dit als iets positiefs te zien.

In plaats van het dogmatisch veroordelen van (effectief) liegen, kun je bij vrouwen versieren overwegen de waarheid zo nu en dan te buigen door een tactische woordkeuze te hanteren. Dit doen vrouwen zelf immers ook regelmatig, sterker nog ze zijn hier beter in dan meeste mannen. Houd in de gaten of het jullie dichter bij elkaar brengt en dus een gemeenschappelijk doel nastreeft of dat het jullie (emotioneel) uit elkaar drijft.

De waarheid is in veel gevallen niet zo objectief als het lijkt. Een betekenis is namelijk vaak afhankelijk van de context. Zorg dus dat je de context bewaakt, zolang dit jullie beiden doel dient. Het is aan jou als man om te leiden, en als een 'leugetje om bestwil' jullie liefde dient vindt ik dat prima!

Voor degenen die voor radicale eerlijkheid zijn, ik heb het ook wel eens overwogen. Er is zelfs een boek geschreven met die titel. Ik vond het zelf niet overtuigend, maar wordt jij er wel door gegrepen – net zoals de mensen in dit filmpje. Oordeel zelf zou ik zeggen ;).

“So you're always honest," I said.

"Aren't you?"

"No," I told him. "I'm not."

"Well, that's good to know, I guess."

"I'm not saying I'm a liar," I told him. He raised his eyebrows. "That's not how I meant it, anyways."

"How'd you mean it, then?"

"I just...I don't always say what I feel."

"Why not?"

"Because the truth sometimes hurts," I said.

"Yeah," he said. "So do lies, though.”

― Sarah Dessen, Just Listen

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlFlirtcoach Daan de Ram: 7 Must-Have flirttips om indruk te maken
PijlNiet meer verliefd? 4 Signalen om NU iets te doen
PijlUitmaken met vriendin: 5 Must-have tips om je relatie te beëindigen
Pijl10 Tips om te daten via Tinder: Je Profiel, Berichtjes en meer…

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Richard
En als iedereen zich zo blijft gedragen wordt iedereen zoals mr. Trump! Wees eerlijk, en als die eerlijkheid pijn doet dan leer je het meest. Als je geen enkele pijn durft te voelen sta je stil in groei en zul je nooit verandering zien.
Juist de pijn ervaren daar leer je van. Maar helaas is het voor de meesten al te laat. Opgegroeid met dit soort teksten op internet, zodat het alleen maar van kwaad tot erger wordt.
Het bevorderen van leugens!!
Afschuwelijke tekst!!!!!!

Plaats een Reactie