Flirt tips: Oprecht zijn n toch het meisje krijgen

13 Oct 2014, door datingcoach Daan de Ram in Flirttips

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Oprechtheid en flirten gaan niet samen ...

Als je bent opgegroeid in Nederland of België zul je via vrienden, familieleden en films geleerd hebben wat de juiste manier is om een 'meisje te versieren' . Je moet haar complimentjes geven, aardig voor haar zijn en haar met een bos rozen in je hand mee uit eten nemen naar een duur restaurant om te laten blijken dat je haar waard bent.

Dit is wat de gemiddelde persoon in onze cultuur een oprechte manier vindt om een vrouw te verleiden. Stel je voor dat een kerel een vrouwelijke collega op zijn werk al een tijdje leuk vindt. Op een dag heeft hij al zijn moed verzameld en bij de koffieautomaat geeft hij haar een wat nerveus compliment. Hij zegt: "Ik vind dat je vandaag echt een leuke jurk aan hebt!" Een oprecht compliment toch?

Een ander voorbeeld: een kerel heeft al een tijdje leuk contact met zijn 25-jarige overbuurvrouw en neemt haar tijdens de eerste date mee naar een duur sushi restaurant. Ze voelen zich allebei wat ongemakkelijk aan hun tweepersoons tafeltje met mooi uitzicht over het water. Na de tweede sake komt hij steeds meer los.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Ze heeft het duidelijk meer naar haar zin, maar hij vindt het wel nodig om indruk op haar te maken door steeds stoerdere verhalen te vertellen. Na het toetje en de koffie schrikt hij van de rekening maar probeert dit niet te laten blijken. Hij doet net alsof het hem niets doet en hij betaald zonder zijn gezicht te vertrekken de rekening van 120 euro. Een oprecht gebaar?

De waarheid over flirten en oprechtheid

Je raadt het al: dit is eigenlijk helemaal niet oprecht, want je hebt een verborgen agenda. Je onuitgesproken doel is namelijk dat je haar uiteindelijk in bed probeert te krijgen met je complimentjes en dure cadeautjes.

Newsflash! De meeste vrouwen zijn echt niet zo dom en oppervlakkig dat ze niet door hebben dat je ze in bed probeert te krijgen. Zeker een knappe vrouw die veel interesse krijgt van mannen heeft hier zveel ervaring mee. Zo veel ervaring by the way, dat ze het  niet eens aan je laten blijken, omdat ze geen zin heeft in het gedoe wat het zou geven als ze je zou afwijzen.

In plaats daarvan zal ze na je na een kleine positieve reactie, het gesprek steeds verder laten wegzakken zodat je vanzelf afdruipt. Tegen haar vriendinnen zegt zo een vrouw echter dat ze het beu is dat mannen haar op een onoprechte manier in bed proberen te krijgen. Ze zegt dat ze wil dat een man zijn interesse op een directe manier toont in plaats van via complimentjes of een dure date.

Er is niets mis met een welgemeend complimentje. Maar... dan moet het wel zo zijn dat dit complimentje echt bedoeld is om de ontvanger zich goed te laten voelen. Het is dus niet iets wat je zegt, maar veel meer wat je ermee probeert te bereiken – en het gevoel dat je de andere persoon geeft. Zie viben alsof jij een beetje positieve energie geeft aan de andere persoon. 

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

In het geval van het nerveuze compliment geef je een vrouw een brokje negatieve energie! Aan nerveus gedrag kan de vrouw meteen merken dat hij vooral bezig is met wat haar reactie zal zijn. Er flitsen allemaal gedachtes door zijn hoofd: "Hoe zal ze reageren?", "Kan ik dit wel maken?" "Wat als ze me afwijst?" Hij is duidelijk veel meer bezig met zichzelf dan met haar een goed gevoel te geven.

Hij is niet gericht op de juiste vibe helaas. Wat een vrouw wil is dat een kerel haar écht laat lachen. Dat hij echt op het contact tussen hun twee, de vibe, is gefocust.

Oprecht indruk maken op haar

Iets anders geldt voor een kerel die zijn date meeneemt naar het sushi restaurant. Hij is ook nerveus omdat hij een goede indruk op haar wil maken. Door  onnodig stoer te doen met zijn verhalen en bij het betalen van de rekening, doet ook hij zichanders voor dan hij is. Ook hij is bezig met zichzelf en daardoor minder bezig met de vibe tussen hem en zijn date.

Als gevolg krijgt hij aan het eind van de avond nog net een kus op zijn wang. Zijn date glipt snel door haar voordeur naar binnen  en reageert vervolgens nauwelijks tot niet meer op zijn verdere avances.

Als hij echt oprecht was geweest dan had hij gefocust op het creëren van een goede vibe. Niks duur restaurant... Hij neemt zijn date mee de Ikea en geeft haar de meest leuke en verrassende date die ze ooit heeft gehad. In plaats van een stroef gesprek in het restaurant lopen ze samen door de Ikea en maken ze grappen over burgerlijke typetjes die daar hun cliché Ikea meubeltjes aan het kopen zijn.

TIP: Guide: Vrouwen ontmoeten en aanspreken: Openingszinnen en gesprekstechnieken

Onverwachts pakt hij haar handen vast en vertelt dat hij klaar is voor de grote stap. Hij grapt dat ze nu al drie jaar bij zijn ouders op zolder gewoond hebben, en het nu eindelijk tijd is om officieel samen te gaan wonen. Hij trekt haar mee naar de kinderafdeling waren ze meteen bij een medewerker uitvoerig advies gaan vragen over kinderbedjes.

Nadat ze de medewerker misbruikt hebben als ceremoniemeester om hen officieel te trouwen, gaan ze één van de grootste bedden midden in de bomvolle Ikea testen of deze geschikt is voor de huwelijksnacht. Om de romantische date helemaal af te maken trakteert hij haar op  Zweedse gehaktballetjes in saus in het Ikea restaurant.

De 'magische' formule: oprecht zijn én focussen op de positieve vibe

Door te focussen op de vibe hebben ze allebei enorm veel lol gehad zonder dat er onnodige spanning ontstaat. Zijn date voelde de hele avond dat hij een leuke en spontane kerel is. Aan het eind van de avond drinken ze nog een wijntje bij hem thuis waarna de kans groot is dat ze op een heel ongedwongen manier bij elkaar in bed belanden.

Ik denk dat het verschil in oprechtheid je nu wel duidelijk begint te worden. De eerste twee kerels volgden een soort maatschappelijke standaard van onoprechtheid. Ze zijn niet echt oprecht en focussen op hun onzekerheid waardoor de vrouw geen goed gevoel krijgt en de versierpoging mislukt.

Natuurlijk was de oprechte kerel ook nerveus. Maar doordat hij zich focuste op het geven van positieve emoties zonder te verwachten dat zij een positieve reactie geeft, creëert hij wel de benodigde positieve vibe!

Dus stel jezelf nog eens de vraag: gedraag ik me echt oprecht bij de vrouwen waarin ik geïnteresseerd ben? Een makkelijke test voor jezelf is om op te letten of je meer bezig bent met je eigen onzekerheid dan met  eerlijk zijn en haar goede emoties te geven.

Dit is ook meteen de manier waarop je 'echte' oprechtheid kan oefenen: leer je veel meer te focussen op de goede emoties die je een andere persoon geeft. Je zult merken dat je eigen onzekerheid verdwijnt en je versierpogingen veel succesvoller zullen verlopen.

“When pure sincerity forms within, it is outwardly realized in other people's hearts.” - Lao Tzu

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlWaarom Je Slecht Bent Met Vrouwen Versieren: 3 Redenen + 7 Tips
PijlZe reageert kortaf of traag? Dit is waarom (9 Tips & Zinnen)
PijlDe 21 Beste Romantische Date Ideeën in Brussel (Altijd leuk!)
PijlTinder match naar telefoonnummer: 13 Tips (+ Screenshots)

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie