Reframing: Het beeld van de wereld in jouw handen

15 Jul 2013, door datingcoach Daan de Ram in Alpha man

Reframing

Als er een interactie is tussen man en vrouw kan deze op veel manieren geïnterpreteerd worden. Dit geeft genoeg rede om aan te nemen dat de wereld niet door slechts één bril te bekijken is. Er zijn talloze manieren om de wereld te interpreteren, of te reframen. Dit is een krachtige manier om jouw gedachten bij een vrouw aan te geven zonder daarvoor een lange argumentatie nodig te hebben. De interpretatie die in een interactie tussen jou en een vrouw plaatsvind kan dus op meerdere manieren worden bekeken. Dit brengt de vraag; wat is dan de realiteit? De realiteit is dus eigenlijk door welke bril je kijkt. Welke bril jij (of zij) opheeft bepaalt hoe jullie de interactie zien. Nu hoor ik je denken: wacht eens even, kan dit dan niet voor mij werken? Ja, dat kan! De realiteit wordt veroorzaakt door de persoon met het sterkste kijkpunt (frame). Het kijkpunt van iemand of van jezelf aanpassen noemen we reframing.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Sterkste frame verklaard

Als jij een sterk geloof hebt in een bepaald standpunt dan zal je deze ook sterk verdedigen. Dit doe je door een goede argumentatie op te bouwen en dit met de juiste intonatie en sterkte te vertellen. Bij een discussie is de persoon met de beste argumentatie, de hoogste toon of de meeste overredingskracht degene die het standpunt mag opleggen. Dit is precies hoe ‘framen’ werkt. Op het moment dat jij een aanname maakt ofwel frame legt ga je een standpunt aan. Wanneer jij een frame aanneemt, bewust of onbewust, dan zal je op een onbewust lichamelijk niveau en qua intonatie in je spraak dat frame ‘verdedigen’. Wanneer jij heel sterk een frame aanneemt zullen mensen snel jouw frame aannemen als de realiteit en hier weer naar handelen zoals dit ook bij zelf vervullende voorspellingen (self fulfilling prophecies) zo gaat.

Reframing voor jou laten werken

Framen kan voor jou heel fijn werken. Nu klinkt dit als een truck maar dat is het niet. Het is eerst een bewustwording van mogelijkheid voor je. Later zal het een intern proces zijn waar je bijna niet meer over na zult denken. Maar voor nu, enkele tips om framen voor jou te laten werken:

Belangrijke punten als we frames bespreken

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlVrouw afwijzen: 8 Tips die tranen tegengaan
PijlZe wil vrienden blijven: 7 Redenen Waarom +Hoe jij haar lover wordt
Pijl29 Originele Date Ideeën en Activiteiten in Rotterdam + Dating Tips
Pijl9 Belangrijke tips om samen gezond uit elkaar te gaan

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie