Zakelijke flirttip: de gunfactor

24 Feb 2015, door datingcoach Daan de Ram in Zakelijk flirten

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Meer succes en plezier met de funfactor (zakelijk flirten)

Wat deel van onze beslissingen zijn gebaseerd op ratio en welk gedeelte op emotie denk je? Ik kan je zeggen dat uiteindelijk alles gebaseerd is op emotie. Onze ratio is vaak niet meer dan een sausje, een rationalisatie achteraf. Daarom ook dat de kunst van flirten o zo belangrijk is in het zakelijke verkeer. Wat willen we bereiken met zakelijk flirten? Dat de ander ons aardig vindt: niets meer en niets minder. We willen dat die gunfactor in ons voordeel gaat werken.

Oké, hier komt ie. Dé tip van dit artikel. De gunfactor is dus eigenlijk de funfactor. Ik had ook een college bij een bedrijf waar ik een interimklus deed. Deze kerel was zo geliefd door iedereen dat hij nu, zo'n 6 jaar later nog steeds bij hetzelfde bedrijf werkzaam is – als freelancer – vanwege de gunfactor. En die was in zijn geval, ik heb het van dichtbij meegemaakt, voor 80% gebaseerd op de funfactor en voor 20% op de 'inhoud'.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

De flirt werkmethode

Zo gezien is flirten een onmisbare werkmethode. Hoe doe je dat, hoe ontwikkel je die fun uitstraling, die sociale feeling, dat gevoel voor humor – als je van je werk alleen gestresst of op zijn minst vooral erg serieus wordt? Er moeten doelen gehaald worden nietwaar. No time to waste!

Laten we een voorbeeld nemen. Je probeert aandacht te krijgen voor een voorstel dat jij hebt voor een probleem dat je hebt geconstateerd. Of je probeert de aandacht te krijgen van een klant voor een geweldige opportunities (jouw oplossing) die je hem kunt bieden. Hoe ga je te werk, volgende flirt werkmethode? Laat me je de onsterfelijke uitspraak geven die deze collega mij zei, en die je verkopen met honderden procenten zal doen stijgen, wanneer deze echt is geland.

'Mensen hebben altijd tijd voor leuke dingen!' Yep, dat is 'm: 'er is altijd tijd voor leuke dingen!'. Mensen zijn gewoon grote kinderen. Uiteindelijk willen ze het op hun werk gewoon leuk hebben. Je dient dus een insteek te vinden die het het leven van degene die je wilt interesseren leuker maakt. Verplaats je in degene die je wilt overtuigen en vraag je af, wat zou deze persoon zijn leven leuker maken. Hoe kan hij of zij met de eer strijken van wat ik hem kan bieden bijvoorbeeld.

Zakelijk flirttips om niet zakelijk over te komen

Uiteraard zijn er bepaalde geschreven of ongeschreven regels over wat wel en not done is binnen de wereld waarbinnen jij je begeeft. Dat snap ik. De kunst is echter om de zakelijke barrière tussen jou en degene met wie je flirt weg te nemen. De term flirten zegt het al: flirten is een spel dat plaatsvindt tussen twee mensen die nogal persoonlijk met elkaar omgaan. Je wilt de afstand wegnemen, en dat is wat de funfactor doet.

Er is zoiets bij het flirten dat de 'wet van energie overdracht' wordt genoemd. Die houdt in dat wat jij voelt, degene met wie je een interactie hebt – zeker wanneer er sprake is van rapport – ook voelt. Neem het voorbeeld dat je ergens bij een receptie verschijnt. Er wordt gevraagd met wie je een afspraak hebt. In plaats van dat je gewoon de naam geeft, geef je deze keer de naam en trek je een hele grote glimlach die je aanhoudt totdat de receptioniste ook begint te glimlachen.

Probeer het maar een keer uit! Het kan geen kwaad en je zult er niets mee verliezen. Het is wel een geweldig experiment om de wet van energieoverdracht te illusteren (met energie overdracht wordt hiet bedoeld: de mentale staat waarin je verkeert). De boodschap is: je zult zelf een funvibe in je lichaam moeten voelen wil deze overkomen op de ander. Zoek dus wat jou triggert, wat jou aan het lachen maakt. Ontdek je eigen humor en cultiveer deze!

Hoe doe je dat? Simpel: geef er meer aandacht aan. Lees grappige boeken, van je favoriete schrijvers. Kijk grappige video's. Ga om men mensen die je doen lachen. Focus je in een gesprek voor de verandering eens op wat grappig is, in plaats van de inhoud. Het is een superinteressante oefening voor wie dat niet gewend is. En als het meezit zult je de belangrijkste ontdekking doen die een mens kan doen die zijn flirtskills wil verbeteren, namelijk: je kunt het leren!

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlVersieren op Facebook: 11 Tips Voor Aanspreken Tot Flirten
PijlInitiatief Nemen met Vrouwen: 7 Krachtige Tips in Dating & in Bed
Pijl13 Signalen dat ze je niet ziet zitten + Zo krijg je haar interesse
PijlDe 8 Populairste & Beste Dating Apps in Nederland

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie