De mindset van extraverte mensen

10 Mar 2015, door datingcoach Daan de Ram in Nieuws

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Het verschil tussen extraverte en introverte mensen

Introverte mensen, die comfortabel en zeker van zichzelf zijn in 1-op-1 situaties, krimpen ineen als het gaat om het bijwonen van grote sociale evenementen of feesten. Het gevoel zoveel vreemde gezichten te zien kan overweldigend zijn voor de introvert. De meeste tijd brengen zij door met het zoeken van iemand die ze al kennen en daar de hele avond mee te praten. Om uiteindelijk te kunnen ontsnappen aan het einde van de avond en gelukkig weer naar huis te kunnen.

Maar stel je een ander scenario voor.. een extravert persoon komt het evenement binnen en voelt meteen de sfeer van de avond aan. Hij loopt lekker rond, zeker van zichzelf, voegt zich bij een groep die hem gezellig lijkt. Hij luistert mee bij het gesprek en voegt hier en daar vriendelijk wat toe. Men stelt zich aan elkaar voor en binnen de kortste keren maakt hij onderdeel uit van de groep.

Dit herhaalt zich bij iedere groep waar de extravert zich in wil mengen. Mocht een groep niet open genoeg zijn om een buitenstaander te accepteren dan weet deze persoon dat hij gemakkelijk een andere groep kan proberen. Geen probleem.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

De mindset van een extravert persoon

Je zou kunnen beargumenteren dat extravert en introvert te maken hebben met hoe je in elkaar zit, met je genen zeg maar. Of met hoe je bent opgevoed, met je instelling en overtuigingen (je mindset). Zeg het maar. Ik ben er in ieder geval van overtuigd dat je mindset alle verschil maakt. Om te laten zien hoe mindset werkt  bestaat er een mooi verhaal uit de Oosterse folklore.

Twee studenten op zoek naar verlichting waren op hetzelfde spirituele en fysieke pad. De eerste student bleef overnachten in een klein dorpje en vertrok met de ochtendzon naar het volgende dorp 30 kilometer verderop. Op zijn tocht ontmoette hij een wijze man, en overviel de wijze man met vragen over de betekenis van het leven, het universum en alles. De wijze man gaf hem geduldig antwoord op elke vraag die de student stelde.

Aan het einde van zijn vragenreeks bedankte de student de wijze man en vroeg hem of hij op de juiste weg was naar het volgende dorp. En of hij wist of de mensen daar vriendelijk waren.
De wijze vertelde hem dat hij op het goede pad zat en voordat hij antwoord gaf op de tweede vraag, vroeg de wijze man hem eerst hoe het vorige dorp beviel.

De student zei dat ze ondanks het armoedig bestaan, zij hem met open armen ontvingen en hem een warm bed aanboden om de nacht door te komen. Hij kreeg ook te eten en dit alles zonder er wat voor terug te vragen. “Ik heb goed nieuws voor je” zei de wijze man. “De mensen in het volgende dorp zijn precies hetzelfde. Geniet van je reis en van de mensen!”

Op de volgende dag was de tweede student uit hetzelfde dorpje vertrokken als de eerste. Ze waren tenslotte allebei op hetzelfde pad. Ook op zijn tocht kwam de student de oude wijze man tegen. De student stelde hem identieke vragen over de zin van het leven en of hij nog wel de juiste richting inliep. De wijze man zei dat hij inderdaad op de juiste weg was en vroeg hem hoe hij het dorp had ervaren waar hij overnacht had.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

“Ik was verbaasd.” zij de tweede student. “De mensen waren zo onvriendelijk als u zich maar kunt voorstellen. Hoewel ik hongerig en moe was kreeg ik geen steun of vriendschap. Toen in doordrong op een verblijfplek, was niemand bereid mij een bed te bieden. Ik was noodgedwongen om in een veld te overnachten. Er werd me verteld dat ze amper genoeg eten hadden voor zichzelf, dus mij niks te eten konden geven. Ik hoop dat ik ze nooit meer zie.

“Ik heb slecht nieuws voor je” zei de wijze man,” de mensen in het volgende dorp zullen net zo onvriendelijk zijn als in het vorige dorp. Probeer te genieten van je reis en er lessen uit te halen.”

Wat voor student ben jij? Wat voor soort student ben je aan het worden?  Een positieve instelling doet wonderen voor je sociale succes. Positieve mensen staan meer open voor andere mensen, halen meer energie uit interacties en hebben doen veel meer sociale ervaring op dan negatieve mensen.

Het voordeel van de 'extraverte mindset'

Stereotypen zijn vaak negatief, ga maar na. Vrouwen kunnen niet goed rijden, mannen zijn agressief, Aziaten werken hard, bejaarden klagen vaak etcetera. Dat geldt ook voor extraverte en introverte mensen. Laten we niet vergeten dat introvert of extravert zijn ook slecht hokjes zijn.
Hokjes maken het leven lekker simpel. Voor degenen die in hokjes geloven, aan de wereld – de werkelijkheid – verandert het niets.

Laat je dus niet in een hokje stoppen van 'ik ben extravert' of 'ik ben introvert'. Focus je op iets waar waar je wel wat aan heb. Hoe positief ben ik? Hoe kan ik genieten van deze ontmoeting, deze persoon? Wat heb ik geleerd. Waar kan ik dankbaar voor zijn. Door die mindset te ontwikkelen ga je het mooie in alles en iedereen zien. En reken maar dat je meer gaat participeren (wanneer jij dat wilt). Reken maar dat je socialer en positiever – en extraverter – overkomt!

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlDe Ultieme Vierde Date Gids: 10 Date Ideeën, 5 Tips, Meer...
Pijl7 Tips om jaloezie in je relatie te bestrijden en op te lossen
PijlLichaamstaal verliefde vrouw: Deze 20 signalen liegen niet
PijlHoe maak ik het uit? Het veilige stappenplan: relatie verbreken

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie