Vragen? patrick@attractiongym.nl of bel: 06 - 539 69 751
Home / Blog / Zelfvertrouwen / focus-op-het-leerproces

Kick af van je resultaat verslaving en focus op het leerproces! Meer zelfvertrouwen!

09 Sep, 2014 door Dr X in Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen: Focus op het leerproces

Angst voor vrouwen overwinnen

In het begin maakte ik super veel progressie. Ik had een vliegende start na mijn eerste bootcamp. Het was een echte eyeopener. Maar daarna, merkte ik dat ik niet echt verder kwam. Ik ging nog vaker oefenen, nog vaker stappen, nog vaker vrouwen aanspreken, maar niks lukte meer. Dat niet alleen, ik ging zelfs achteruit! “What the fuck!?”  was mijn reactie.

Voordat je dit artikel leest raad ik je trouwens aan om mijn gratis rapport te lezen. Daarin leer je hoe jij die seksueel aantrekkelijke man wordt

Ik denk meteen terug aan deze tijd wanneer studenten aan mij vragen: “Hey! Hey! Hoe doe je dat? Hoe krijg jij nou elke keer een chick in bed! Hoe doe je dat? Wat is het geheim? Vertel mij nu, leer het mij aan!” Mijn vraag aan jou: meen je dit nou echt? Wil je het echt leren?

Doe je zelf dan een plezier, en maak alsjeblieft niet de zelfde fout als ik...

Veel mannen willen meteen resultaat, maar willen geen tijd besteden om het versierproces onder de knieën te krijgen. Als je echt succesvol wil worden met versieren van vrouwen, dan moet je bereid zijn om het te leren.

En.... leren kost tijd en energie...Je moet ervoor open staan om tijd vrij te maken, zodat je regelmatig bewust kan oefenen om de vaardigheden ‘eigen’ te maken.  Een leergierige mentaliteit is de juiste houding. Dé houding om vooruitgang mee te boeken.

Maar pas op! Alleen een leergierige houding is niet voldoende. Er is meer nodig...

Studenten van ons komen soms aanzetten met onrealistische doelen en dit kan heel erg tegen ze werken.  Student: “Hey, ik ben al een paar weken bezig met vrouwen versieren, en ik wil tegen het einde van de maand minstens drie keer een chick naar bed krijgen.“ Andere student:. “Ik moet vandaag 5 nummers regelen”, met vooral de nadruk op moeten.

TIP: 29 Originele Date Ideeën en Activiteiten in Rotterdam + Dating Tips

Natuurlijk is het goed dat je resultaat wilt boeken. Wij willen ook dat je zo snel mogelijk vooruitgaat. Maar nummers scoren of een meid naar bed krijgen mag uiteindelijk niet jouw ultieme doel worden.

Bonustip: Mijn beste tip voor succes met vrouwen

Herken je dit?

Je ziet een mooie vrouw, maar je bevriest als je haar aan wilt spreken. Of je hebt wel gesprekjes, maar het leidt helemaal nergens toe.

Of je zit op Tinder en je gesprekken lopen simpelweg dramatisch. Als je überhaupt al matches krijgt.

Misschien wel het ergste: je vindt iemand leuk maar je zit metersdiep in de friendzone...

Oef, ik voel je bro. Ik was vroeger precies zo.

Totdat ik het geheim van aantrekkingskracht ontdekte en me ontwikkelde tot een versiergoeroe.

Omdat ik je wil helpen eindelijk succes met vrouwen te krijgen heb ik mijn beste tips gebundeld in mijn Transformatie-pakket.

Je krijgt:

 • 5 Stappen en 7 openingszinnen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
 • 17 Kant-en-klare gesprekstechnieken waarmee je gesprekken nooit meer saai zijn
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf in elk gesprek gebruik
 • 3 Stappen om eindelijk uit de friendzone te komen
 • De #1 openingszin voor Tinder die altijd werkt

Wil je ook een rockster worden met vrouwen?

Hier download je het Transformatie-pakket gratis

Outcome dependence leidt tot sociale angst

Dit is zelfs extreem contra productief! Kijk uit voor een resultaat georiënteerde tunnelvisie, want je kunt in diepe neerwaartse spiraal terecht komen als je niet oppast. Wanneer je te veel nadruk legt op het behalen van resultaten, dan zet je het leerproces zelf aan de kant met alle gevolgen van dien.

Doordat je te veel nadruk legt op prestatie, ga je juist MINDER presteren. Ik spreek uit eigen ervaring. Ik merkte dat ik toendertijd ook achteruit ging. Ik ging dit compenseren door nog vaker uit te gaan, nog meer vrouwen aan te spreken.

Met als gevolg een paniekaanval: “Ohw shit, ik ga al 5 keer per week uit, waarom lukt het nog steeds niet!? Wat is mis met mij? Ik ben gewoon een mislukkeling, dat is het. Zie je nou? Meisjes vinden mij gewoon een lozer.” Wat gebeurde hier?

Come with us they said

In gedachten was ik weer terug op de middelbare school”

Ik werd ‘outcome dependent’: mijn stemming werd afhankelijk van het resultaat. Doordat ik te veel focusde op mijn eigen prestatie, werd ik overmatig kritisch als mijn gesprekken met vrouwen niet goed uitpakte (wat geheid gaat gebeuren, hoe ervaren je ook bent!). Ik begon langzaam steeds meer aan mijn zelf te twijfelen.

TIP: Opa Versiert Vrouwen Als Een Baas

En nu kwam ik in gevaarlijk water terecht, want zelftwijfel leidt naar faalangst. En vrouwen kunnen dit ruiken. Ze voelen het gewoon aan: “Deze man gelooft niet in zich zelf.” De energie die ik uitstraalde, daar knapte vrouwen gewoon  op af. Het maakte niet uit hoe goed mijn openingszin was, of hoe leuk mijn grappen waren. Alles kwam ‘gemaakt’ over en niks pakte goed uit door de vibe die ik uitstraalde. 

Tips voor resultaat junkies

Oke, mooi, duidelijk. Ik moet niet te veel nadruk leggen op mijn eigen prestatie. Maar waar moet ik dan wel de nadruk opleggen? Mijn antwoord:  leg de nadruk op het aanpakken van de veroorzakers die jouw succes weerhouden. Ik kwam hier op een pijnlijke manier achter: de resultaten zijn puur een bijproduct en zullen vanzelf komen als je de veroorzakers goed aanpakt.

Een voorbeeld: stel dat je last hebt van aanspreekangst. Negatief denken is een van de veroorzakers van aanspreekangst, dus ook een van de veroorzakers waar je last van zal hebben. Laten wij veronderstellen dat je vaak negatief denkt: “Ohwnee, het gaat me niet toch niet lukken, Ik zal toch afgaan. Zij gaat mij toch uitlachen, etc..”

Hoe pakken we deze veroorzaker aan? Door het tegendeel aan jezelf te bewijzen  middels nieuwe referentie ervaringen. Een goede aanpak is om jezelf in situaties zetten, waarbij je 'weet dat je 'sowieso zal falen, en dan kijken of deze aanname daadwerkelijk klopt.

TIP: Socialer Worden: 23 Tips Die Mij Tot Sociale Superster Maakten

Door af en toe toch te slagen zal je merken dat angst vanzelf minder wordt.  Het negatief denken (de veroorzaker) zal automatisch minder worden, en je prestatie (het bijproduct) zal vanzelf beter worden.

Maar wat als het wel de hele tijd faalt? Dat kan toch? Als je last hebt van negatief denken kan ik me best voorstellen dat je zo gaat denken. Maar ook dan zullen de veroorzakers minder worden, want dingen zullen NOOIT zo slecht verlopen als je denkt.

Alles wat jij in je hoofd stopt wordt versterkt door angst. In jouw hoofd lijkt alles catastrofaal te verlopen, maar door in het realiteit te testen zal je gauw merken dat het allemaal wel meevalt. Dus ook nu, de angst  wordt minder, en jouw prestatie (het bijproduct) gaat omhoog.

Het is eigenlijk allemaal superlogisch. Of je nou wel of geen resultaat gaat boeken, hangt 80% af van factoren die NIET onder jouw controle zijn. Maar veroorzakers zijn dingen die je WEL compleet onder jouw controle hebt. Vandaar dat het  juist verstandig is om daar op te focussen.

Johan Cruijf: Das logisch

“.... maar da’s logisch.”

Kortom, jouw verwachtingen en verlangens kun je maar beter aan de kant zetten. We heten niks voor niks attractiongym. Een keer een bootcamp volgen en verwachten dat je casanova wordt is equivalent aan keer naar de sportschool gaan en verwachten dat je uit gaat zien als Arnold Schwarzenegger.

Bij ons is ook het motto dat je bewust doorgaat met het leerproces na het volgen van een bootcamp. Wij geloven niet in wonderen: een keer een bootcamp volgen is voor de meesten simpelweg niet voldoende. We hebben dan ook een programma voor degenen die een training hebben gevolgd om zich te ontwikkelen tot de man die vrij is van sociale angsten.

Dus, stop met  je verslaving aan resultaten, en ga focussen op het leren van vaardigheden – op het leerproces!

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Liegen In Je Relatie: Dé 21 Signalen van een Leugenaar
9 Simpele tips om succesvol contact te leggen met vrouwen
11 Simpele versiertips voor mannen om vrouwen te versieren
35 Spannende Date Activiteiten: Hoe je een ONVERGETELIJKE date hebt

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Stop met moeizame gesprekken en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
 • Stuur me het Transformatie Pakket!

Gerelateerde artikelen

Check deze funny en leerzame video's

Reacties

Plaats een ReactieWorkshops & Trainingen

Datum Programma Locatie Beschikbaarheid
5 Jun. '20 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
16 Jun. '20 Summerbootcamp Barcelona VOL MEER INFO ›
3 Jul. '20 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
10 Aug. '20 Summerbootcamp Budapest VOL MEER INFO ›
28 Aug. '20 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
25 Sep. '20 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
23 Oct. '20 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
27 Nov. '20 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›
18 Dec. '20 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›

Meer events en trainingen
Bel mij terug verzoek

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)