Sleutels tot zelfvertrouwen deel 1: de uitkomst loslaten

27 Feb 2014, door datingcoach Daan de Ram in Nieuws

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Meer zelfvertrouwen door het resultaat los te laten

Mannen worstelen met hun zelfvertrouwen en worden nerveus rond mooie vrouwen vanwege slecht één oorzaak... ze zijn gehecht aan het resultaat! Mannen zijn allemaal op zoek naar één of meer van de volgende resultaten wanneer ze een vrouw leuk vinden:

Daaronder liggen nog een aantal - meer subtiele - uitkomsten waar mannen naar verlangen.

Waarom op jacht zijn naar een bepaalde uitkomst je zelfvertrouwen om zeep helpt

Waarschijnlijk herken je je eigen gewenste uitkomsten wel tussen het rijtje. Het probleem met elk van deze uitkomsten is alleen dat ze desastreus zijn voor je zelfvertrouwen. Iedere keer wanneer je een bepaald resultaat wilt bereiken wanneer je een mooie vrouw ziet ontstaat er namelijk altijd de volgende dynamiek.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Het resultaat? Je zelfvertrouwen keldert meteen door de vloer. Het eerste dat gaat gebeuren als je op zoek bent naar de een bepaalde uitkomst is... dat je verstijft. Je ziet het mooie meisje daar voor je neus en je krijgt een angstreactie. Misschien is de aanspreekangst zo sterk dat je blijft staan, niets doet en haar gewoon door laat lopen.

Waarom? Omdat je dit resultaat “MOET” bereiken. Zo niet dan heb je GEFAALD. De uitkomst bepaalt hoe jij je voelt. Lukt het dan voel je je geweldig, mislukt het dan voel je je kut, een loser. De PRESTATIEDRUK om de gewenste reactie te krijgen wordt sky high. Met als gevolg dat je “bevriest” of in ieder geval niet zo spontaan bent als je zou kunnen zijn.

De gewenste uitkomst en de prestatiedruk maken dat je te veel na gaat denken en IN JE HOOFD gaat zitten. Je begint na te denken wat de beste manier is om dit aan te pakken. Je mag, je kunt immers niet falen! Je wilt precies het goede tegen haar zeggen, om exact de juiste indruk zodat je leuk gaat vinden. Prestatiedruk. Hoe fijn zou het niet zijn als zij je vriendin of je seksmaatje zou zijn? Je plaatst daarom onbewust je geluk in de handen van deze schoonheid. Je hebt haar bevestiging nodig en dat maakt je bang. Weg zelfvertrouwen!

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Verslaafd zijn aan uitkomsten saboteert je zelfvertrouwen

Laten we zeggen dat je fuck it zegt en je toch op het meisje afstapt. Nu beginnen je problemen pas echt. Omdat je een bepaald resultaat in je hoofd hebt, je wilt haar bevestiging dat ze je aardig vindt, wordt je nerveus en needy. Het maakt je alles wat je doet ingehouden en teveel overdacht overkomt. Het zorgt ervoor dat het enige dat je communiceert is dat je haar kont wilt kussen.

Uitkomst zoekend gedrag maakt dat je niet doorpakt. Dat je een valse glimlach opzet en alles wat zij zegt fantastisch vindt. Het zorgt ervoor dat je je ware intenties verbergt voor deze vrouw. Dat je een aseksueel wezen wordt. Het zorgt ervoor dat je allerlei onoprechte onzin uit gaat kramen in plaats van dat je op een natuurlijke manier VERTROUWT OP JEZELF.

Je wordt overdreven behulpzaam, overdreven vriendelijk, overdreven meegaand in plaats van dat je ontspannen, kalm en sexy bent. En de vrouw “voelt het niet”. Ze voelt zich niet aangetrokken. Ze voelt wel dat je een “aardige vent” bent maar daar raakt ze niet opgewonden van. Het zorgt er niet voor dat je wilt, dat ze achter je aan gaat zitten, dat ze de kleren van je lijf rukt. Allemaal omdat je verlangt naar seks of aardig te worden gevonden.

Natuurlijk zelfvertrouwen

Eén van de belangrijke sleutels tot meer succes met vrouwen, tot het tonen van natuurlijk gedrag, tot gaan voor wat je echt wilt, tot meer zelfvertrouwen … is dus het opgeven en loslaten van de uitkomst.  Want je eenmaal vrij bent van het resultaat voel je vrij om vrouwen te benaderen. Opeens praat je wel vrijuit, raak je haar wel aan en toon je wel je intenties. En dit maakt dat je aantrekkingskracht door het dak knalt..!

Hoe je dit doet, het loslaten van de uitkomst, en meer sleutels tot meer zelfvertrouwen met vrouwen wordt behandelt in Sleutels tot zelfvertrouwen deel 2. 

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlWhatsapp Tips: Het Simpele 5 stappenplan om Dates te regelen
Pijl17 Tips voor eeuwig gespreksstof (Date, WhatsApp, Tinder)
PijlDaan de Ram te gast bij Genotscast
Pijl13 Signalen dat ze je niet ziet zitten + Zo krijg je haar interesse

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie