Tips Voor Een Introvert Persoon

17 Mar 2015, door datingcoach Daan de Ram in Nieuws

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Wat is een introvert persoon?

Vroeger was ik een introvert persoon. Wat is een introvert persoon? Iemand die zijn aandacht naar binnen heeft. Iemand die niet gemakkelijk praatjes maakt. Meestal intelligente en creatieve mensen. Meestal niet sociaal sterke mensen. Meestal rustig, timide, dromerig en met een rijke binnenwereld.

Een introvert persoon is bijzonder goed in zichzelf vermaken. Hij of zij heeft niet constant allemaal mensen om zich heen nodig. Hij vermaakt zich meer dan prima met zijn boeken, speelgoed, films, games, wetenschap, hobby’s en kunst. Dating is iets waar een introvert persoon vaak tegenaan loopt, hij beweegt hier veel minder vrij in dan als in zijn rijke binnenwereld.

Dating tips geven aan andere introverte personen in mijn levenswerk geworden. Hier mijn verhaal van introvert naar extravert.

Introvert? Een introvert persoon heeft andere andere realiteit

Eén oude herinnering van mij:

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Ik zat in de klas, rechts vooraan in de hoek. Héél de klas was aan het tieren, vliegtuigjes gooien, papier proppen tegen elkaar kop aan smijten, zingen, treiteren, gillen, lachen etc.

Alle stuff waarvan een leraar overspannen raakt. ZWAAR overspannen. Maar dat zou nog een paar maanden duren.

Wat deed ik?

Iedere les zat ik rustig in mijn hoekje van de klas te tekenen. Doolhoven tekende ik graag, ik weet niet meer waarom maar ze fascineerde me. Het bizarre: een dag kwam mijn moeder langs op school om me mijn lunch langs te brengen. Ze was geshockeerd hoe druk mijn klas eigenlijk was. Ze zag hoe ik zat te tekenen en vroeg me of ik de klas niet extreem druk vond. DAT WAS DE EERSTE KEER DAT IK HET DOORHAD. Het ging gewoon langs me heen, voor twee maanden lang. Ik vond het heel fijn omdat niemand aandacht aan me bestede en ik gewoon doolhoven kon tekenen.

Mijn moeder besloot me een klas terug te zetten (van groep 5 terug naar groep 4). Een goede keuze. Van mijn oude groep 5 hebben als minstens vier mensen gezeten, één is overleden en de leraar werd na nog eens vier maanden overspannen.

Hoe word je van introvert weer extravert?

Rond mijn viertiende was ik mijn teruggetrokken leventje beu. Ik was altijd die jongen die achterin zat. Altijd met de nerds die zich bezighouden met Magic: The Gathering, computer games en allesbehalve vrouwelijk aandacht hebben.

Ik ging me concentreren op dingen die meer ‘badass’ waren. Ik wou een andere identiteit aannemen. Hiphop was de muziek waar ik van hield, maar ik durfde me nooit zo te kleden. Op een dag deed ik het gewoon, ik kocht kleding die ‘hiphop’ was. Ik durfde er bijna niet mee naar school, bang voor de reacties. De reacties waren er, sommige slechts, sommige goed, veel mensen boeide het natuurlijk geen ene kont wat ik aanhad.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Ik ontdekte dat ik kon zijn wie ik kon kiezen te zijn. Vanbinnen was ik natuurlijk nog een introvert persoon, een tikje nerdy en alles behalve sociaal en los. En toen kwam alcohol.

Door alcohol had ik tijden dat mijn introvertie opgeheft werd. Plots was ik extravert! Dit vond ik iets té leuk. Zo leuk dat ik zelfs op school dronk, soms al voor twaalf uur s’middags…

Mijn redding kwam na iets wat ik hier bijna niet durf te schrijven, lees verder…

Mijn doorbraak van introvert naar extravert

Laat me hier duidelijk zijn: ik raad hier niets aan. Het is slechts mijn verhaal. Paddo’s kunnen gevaarlijk zijn wanneer je ze neemt in de verkeerde omgeving en al helemaal wanneer je zelf niet emotioneel stabiel bent.

Maar goed, je leest het dus, paddo’s. Ik at paddo’s op een dag en zag iets wat ik moeilijk onder woorden kan brengen, maar ik zal het proberen.

Ik was 15 (jong, I know) en ik zag dat IK de oorzaak was van mijn problemen. Zwaar depressief als ik was gaf ik altijd mijn school de schulf, maar dat was bullshit!

Ik zag in dat IK eindverantwoordelijk ben voor vrijwel alles in mijn leven, mijn geluk, mijn gezondheid, mijn sociale contacten, mijn gebrek aan vrouwen in mijn leven, bijna fuckin ALLES!

Dat was confronterend om te zien ja. Zeker als je leven niet bepaald lekker loopt. Maar ik zag iets moois: Ik (en jij!) kan altijd kiezen wie je bent. Je kan altijd kiezen voor meer geluk, meer sociale interactie, meer levendigheid. Wij zijn zelf verantwoordelijk!

TIP: Guide: Vrouwen ontmoeten en aanspreken: Openingszinnen en gesprekstechnieken

Een introvert persoon kan veranderen door deze tips

Was ik daarna plots een extravert persoon die dating tips geeft aan honderden mannen? Hell no!

Maar er veranderde iets in me, iets kleins. De diepe wens om meer sociaal te zijn kwam langzaam tot leven. Ik had nog jaren lang issues met drank. Ik was depressief tot mijn 19e. Ik had angsten met vrouwen aanspreken tot mijn 21e. Het was een lange weg. Maar kan het? Heeelllllllllllllll yeah!!!

Hoe dan?

Door te focussen op dingen die jouw extraverte kanten stimuleren. Je hebt ze in je! Je hoeft niet helemaal als persoon te veranderen, je mag introvert blijven. Maar je hebt deze kant in je kan het ontwikkelen. Draag kleren waarin je jezelf meer extravert voelt. Focus op dingen die je meer los maken.

Tips van wat ik heb gedaan:

Wat één man kan, kan een ander ook. Daar geloof ik heilig in. Bizar genoeg ben ik vandaag meer extravert dan introvert. Of jij zo veel wilt veranderen is de vraag, maar ik kan je verzekeren dat jij je extraverte kanten kan ontwikkelen met deze tips.

Vragen? Comment!

Blijf Awesome

Daan

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlZoenen zonder tong: 7 Stappen voor een geweldige kus
PijlGetrouwde stellen scheiden 6x meer wanneer online ontmoet
Pijl78 beste complimenten voor vrouwen: Zo maak je haar dag
PijlWat willen vrouwen in bed: 11 Tips om haar Seksgod te worden

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie