Zelfacceptatie - zelfvertrouwen

02 Mar 2015, door datingcoach Daan de Ram in Nieuws

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

erken je dat gevoel dat je niet goed genoeg bent? Dat je op een bepaalde manier moet presteren of je op een bepaalde manier moet gedragen om okee te zijn? Om geaccepteerd te worden door je omgeving. Misschien heb je wel veel afkeuring van mensen meegemaakt en dat heeft je diep geraakt. Misschien had je strenge ouders en had je het gevoel alleen liefde te krijgen als je je precies zo gedroeg zoals zij wilden.

Kortom, je hebt een sterke overtuiging dat je van jezelf nooit goed genoeg bent en dat je de goedkeuring van anderen nodig hebt om je okee te voelen.

Daarom ben je hier. Je weet dat dat niet nodig zou moeten zijn en je weet dat alles begint bij zelfacceptatie en zelfvertrouwen. Bij JEZELF goedkeuren. Makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe doe je dat.

Zo’n tien jaar geleden zat ik in hetzelfde schuitje. Door heel veel te lezen over boeddhisme, NLP en het welbekende boek van Stephen Covey: The 7 habbits of highly effective people, ben ik erdoorheen gekomen.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

De drie belangrijkste lessen voor zelfacceptatie wil ik je hier nu meegeven:

Vrede hebben met je verleden

Vaak hebben we schaam voor ons verleden. Een gevoel dat onze acties in het verleden ons vertellen wie we NU zijn. Probeer je te realiseren dat het verleden achter ons ligt. Het verleden ligt buiten onze macht om die te veranderen. We hebben ervan geleerd en we dragen het met ons mee. Maar het is NIET wie we zijn. Wie we zijn is wie we nu kiezen te zijn. Wanneer we besluiten bepaalde gewoontes of zaken die zijn gebeurd te laten voor wat ze zijn, dan zijn we een ander persoon dan dat we toen, vroeger, waren.

Het verleden is niet te veranderen, het ligt achter ons, we kunnen er niks meer mee. We kunnen heel lang malen over allerlei “wat als ik dit of dat anders gedaan had” maar daar kunnen we NU niks meer mee. We kunnen alleen leren van het verleden om het in de toekomst anders te doen.

Realiseer je dat het enige in onze invloedsfeer de toekomst is. En dat die nog helemaal open ligt. Heb vrede met het verleden, leer ervan, maar laat het je niet emotioneel beïnvloeden.

Weten dat je actie onderneemt om de toekomst te creëren die je wil

Veel mensen zien een punt op de horizon, een ultiem doel dat ze willen bereiken. “Als ik daar ben ben ik gelukkig”. Een verbeelding van een toekomstsituatie wanneer alles gaaf is. Ze gunnen het zichzelf niet om NU al gelukkig te zijn. Realiseer je je echter dat wanneer jij je doel gehaald hebt je waarschijnlijk een moment gelukkig bent en het dan weer gewoon wordt. Je gaat dan weer opzoek naar een nieuw doel en de circel herhaalt zich weer.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Haal je geluk niet uit het halen van een doel, accepteer jezelf niet pas als je dat doel gehaald hebt, maar accepteer jezelf omdat je WEET dat je actief bezig bent om dichter bij dat doel te komen. Weet dat jij elke dag een ministapje zet om vooruit te komen en respecteer jezelf daarvoor. Jij bent iemand die weet je actie onderneemt. Het geeft niet als je doel steeds bijgesteld wordt. Dat hoort erbij. Zolang jij maar weet dat je elke dag bezig bent je visie te verwezelijken. Dat maakt jou tot iemand om te respecteren!

Leef naar je eigen normen en waarden

Weet welke normen en waarden JIJ hebt en leef daarna. Weet dat je alles wat jij doet goed kan keuren en dat je jezelf recht in de spiegel aan kan kijken. Leef niet naar de normen en waarden (of verwachtingen) van anderen. Dat is hun probleem, niet de jouwe. Jij hebt bepaalde ideeën van wat goed is en hoe jij met mensen om wilt gaan. Als je weet dat je daar naar handelt dan mag je trots zijn op jezelf. “Ja, ik behandel anderen zoals IK behandeld wil worden en ik behandel mezelf met het respect dat ik verdien!”.

Iedereen heeft andere waarden in het leven en verwachtingen van anderen. Wanneer je steeds bezig bent om aan die verwachtingen te voldoen verlies je jezelf en je zelfrespect. Je bent niet meer jezelf. Vanzelfsprekend hou je wel rekening met anderen, dat is prima, maar de goedkeuring en zelfacceptatie zit hem in de overtuiging dat jij doet wat jij VIND dat je zou moeten doen en dat jij je gedraagt zoals je dat verwacht van jezelf. Niet zoals ANDEREN dat van je verwachten.

Doe dingen, help anderen, wat je ook maar wilt, omdat JIJ weet dat je dat goed vind van jezelf. Niet om de goedkeuring die anderen je erom geven. En niet met de verwachting dat je er iets voor terug krijgt.

De sleutel is dus om altijd dicht bij jezelf te blijven. Zelfacceptatie zit hem in weten dat goedkeuring alleen maar van jezelf hoeft te komen en niet van anderen. Zoek het binnen je eigen invloedssfeer. Waar kan ik invloed op uitoefenen? Dat zijn de enige dingen die mij zelfacceptatie mogen geven.

Goedkeuring van anderen? Kan je weinig invloed op uitoefenen

Het verleden? Kan je weinig invloed op uitoefenen

Je eigen handelen? Daar heb je 100% invloed op!

Ik hoop dat ik je hiermee een stap in de goede richting help.

Succes!

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl10 Sexy dirty talk tips om iemand helemaal wild te maken
Pijl9 Tips om met je seksuele verlangens om te gaan (Ook in relaties)
PijlVia Whatsapp Zeggen Dat Je Iemand Leuk Vindt: Slim of niet?
PijlInfield beelden: Deelnemer fixt nummer zonder te praten

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie