Casanova bootcamp aflevering 1 dating tips: turn them into casanova's

03 Feb 2014, door datingcoach Daan de Ram in Dating tips

Casanova bootcamp aflevering 1: het echte verhaal

In het programma Casanova Bootcamp  op Veronica worden de drie verlegen en onzekere jongens Tim, Tom en Thomas door professionele coaches opgeleid tot echte Casanova’s via dating tips. De jongens zijn tot op het bot onzeker en heel erg verlegen zodra ze bij vrouwen in de buurt komen. Ze vertellen dat al in de introductie en hun vrienden bevestigen dat nog eens.

Zo vertelt een van Tim’s vrienden dat het liefdesleven van zijn vriend niet als ‘dynamisch’ te omschrijven valt. Een ander weet te vertellen dat hij zijn vriend zelden of nooit in contact heeft zien komen met een meisje. Sterker nog, alle drie de jongens krijgen last van een black out zodra ze een leuk meisje zien.

De drie professionele coaches die de jongens gaan helpen worden gepresenteerd als de beste van Nederland. Maar zullen zij de jongens ook echt helpen om ware Casanova’s te worden?

In elke aflevering worden de jongens een kroeg ingestuurd om vrouwen aan te spreken. Als het goed is, zie je de jongens elke aflevering meer en meer veranderen in echte womanizers. Dat zou je alleen niet zeggen als je ziet hoe de jongens de eerste keer de kroeg in worden gestuurd om op vrouwen af te stappen.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Even voorstellen: de casanova bootcamp deelnemers

Even voorstellen: Thomas (26) slijt zijn dagen tussen de auto onderdelen. Thomas is heel teleurgesteld in de liefde. Nadat hij zijn vriendin met een andere jongen in bed aantrof was het met zijn zelfvertrouwen gedaan.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Tim (21) heeft een half jaar geleden afscheid genomen van het christendom. Pas nu merkt hij hoe erg hij achter loopt bij zijn niet christelijke leeftijdsgenoten als het gaat om vrouwen. In het kleine kerkelijke dorpje waar Tim is opgegroeid kwam hij wel meisjes tegen, maar met een meisje zoenen durfde hij niet.

Tim: ‘Als ik een leuk meisje zie denk ik: ik zou eigenlijk wel op haar af willen stappen, maar tegelijk schieten alle worst case scenario’s door mijn hoofd.’

Thom is biochemicus en een klassieke nerd. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan computers en rijdt eenzaam op zijn motor door het land. Bij de casting van Casanova  Bootcamp is hij zo sprakeloos van de mooie vrouw die voor hem staat, dat hij spontaan dichtklapt en niks meer weet te zeggen. Hij weet er nog uit te stotteren dat hij wel vaker last heeft van ‘de freeze reactie’, zoals hij het noemt.

Zijn vrienden zeggen dat hij te veel nadenkt, waardoor het moeilijk wordt om op een meisje af te stappen. Thom heeft een keer een relatie van 8 maanden gehad, maar deze verliep zonder seks, met als gevolg dat hij is nog steeds maagd is.

Waar de casanova bootcamp deelnemers bang voor zijn gebeurt ook

In de auto op weg naar de coaches vertelt Thomas aan de andere jongens dat hij hoopt dat ze niet gelijk in een bar worden gedropt om op vrouwen af te stappen. En dat is precies wat de jongens moeten gaan doen.  De coaches hebben bedacht dat het goed is om de jongens gelijk in het diepe te gooien. Sexy Veronica presentatrice Tess Milne brengt de jongens het nieuws en vertelt ze dat hun coaches de jongens met een geheime camera volgen om te kijken hoe het ze vergaat

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Thom loopt zelfverzekerd het café in, recht op de vrouwen af en bestelt een biertje. Tot dan toe gaat het goed, maar dan… Een van de meisjes ziet hem en draait haar rug naar Thom toe. Dat was niet heel gek, want Thom had al een tijdje naar de dames staan staren zonder iets te zeggen. Thom vertelt achteraf dat het steeds moeilijker voor hem werd om de vrouwen aan te spreken, omdat de knoop in zijn maag steeds groter werd. ‘Ik dacht: wat moet ik doen?!’

De volgende die de kroeg in gaat, is Thomas. Hij heeft meteen de aandacht van een meisje, maar heeft vervolgens geen idee wat hij als volgende stap kan doen. Een van de coaches stelt vast dat Thomas op deze manier precies het tegenovergestelde uitstraalt van wat hij wil bereiken. ‘Het lijkt alsof Thomas het meisje heeft gezien, maar niet openstaat voor een gesprek.’
Thomas: ‘Ik dacht: wat moet ik doen, wat moet ik doen?! Je ziet die meiden een beetje kijken en denkt: ik moet iets doen, maar ik wist het gewoon echt niet meer…’

Een casanova bootcamp openingszin die werkt

Tim pakt het beter aan en loopt gelijk op een groepje meiden af met de openingszin: ‘Hey hebben jullie een beetje verstand van mode? Ik heb dit shirt van mijn huisgenoot gekregen, maar vind het een beetje roze.’ De meiden gaan enthousiast op hem in en raken met hem in gesprek.  Hij maakt ze zelfs aan het lachen. Tim was zo verbaasd dat zijn openingszin werkte dat hij niet meer wist wat hij daarna moest doen.

TIP: Guide: Vrouwen ontmoeten en aanspreken: Openingszinnen en gesprekstechnieken

De monden van de jongens vallen open als ze de coaches aan het werk zien met de vrouwen. De coaches gaan namelijk ook de kroeg in en krijgen alle vrouwen aan de praat en aan het lachen. Thom stelt verbaasd vast dat je zoiets alleen in films ziet en dat hij niet wist dat dit ook in het echt werkte. Thomas merkt op dat de coaches veel lichamelijk contact maken met de meiden, zonder dat het ongemakkelijk is.

De juiste casanova bootcamp coach bij de juiste jongen

Coach Kasper wordt gekoppeld aan Tim. Kasper vertelt Tim: ‘De echte uitdaging is om jezelf te laten zien zoals je bent. Dat kan soms pijnlijk zijn. Je hebt  één op één contact met iemand als je je hart op tafel durft te leggen en te zeggen: dit ben ik.’

Thom zijn coach heet toevallig genoeg ook Thom. Thom wil vooral het zelfvertrouwen verbeteren en dat is juist het grote probleem van zijn student. Hij vraagt Thom hoe hij zijn leven over 10 jaar ziet als hij nu niet de stap maakt om een vrouw te vinden. Thom reageert met de schokkende, maar eerlijke opmerking, dat hij daar niet mee zou kunnen leven.

Thomas leert met zijn coach te werken aan zijn lichaamshouding. Hij heeft de neiging om onzeker zijn schouders op te trekken. Zijn coach leert hem dat hij meer ontspannen is als hij zijn schouders ontspant en rechtop staat. Dat illustreert hij door twee zware zakken te geven, waardoor de schouders ontspannen. Door dit soort ‘kleine tips’ leren de coaches de jongens hoe ze bewust kunnen worden van hun houding.  

TIP: Guide: Alles over dates, de datingfase en gesprekken

Door dat te oefenen worden ze er bekwaam in en doordat ze er bekwaam worden zal het uiteindelijk automatisch gaan. Dat is wat de coaches beloven, maar zal het de jongens nu al in de praktijk helpen?

Leren de aandacht vast te houden

De jongens hebben de opdracht om in Breda met meisjes te praten en hun aandacht minimaal 1 minuut lang vast te houden. De jongens kunnen zo laten zien wat ze geleerd hebben. De coaches mogen de jongens wel motiveren, maar géén tips geven.

Tim zijn uitdaging is om contact te maken met een groep meisjes  zonder een van zijn openingszinnen te gebruiken. Hij komt hierdoor maar moeilijk op gang. Uiteindelijk heeft hij het lef om bij een groep meiden te gaan zitten, maar hij heeft vervolgens geen idee wat hij moet zeggen. Na een paar minuten stapt hij op en komt bij twee meisjes aan de bar zitten, maar ook daar is hij snel weer weg. Zijn conclusie is dat een meisje benaderen zonder openingszin toch wel erg lastig is.

De beurt is aan Thomas die er gelijk vol voor lijkt te gaan. Na een leuk gesprekje met twee meisjes in de kroeg, stapt hij op twee andere dames af en gaat ontspannen door met praten. Zijn coach merkt op dat zijn oogcontact ook al met 90 procent is verbeterd. Een goede vooruitgang.

De eerste opdracht was voor Thom een hel.  Hij vergeleek het met in kokend water stappen: ‘want je weet: het gaat pijn doen.’ Hij begint bij de nieuwe opdracht echter meteen met de Brabantse dames te praten. Thom: ‘Volgens mij had ik ook gewoon vijf á tien minuten met die meiden kunnen kletsen.’ Hij ziet het na deze sessie heel positief in. ‘Met voldoende training en coaching is alles mogelijk, dat is hoe ik het nu voel.’ 

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl31 Beste Happn openingszinnen die altijd werken (Lijst)
PijlTinder Nederland: 10 Tips voor 5+ dates per week
PijlVreemdgaan Herkennen: 15 Signalen die Overspel Verraden
PijlDe 7 beste tips om je onmogelijke liefde eindelijk los te laten

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie