Tip: Ga Nooit Meer Daten! (De Valkuilen Van Daten)

22 Jul 2012, door datingcoach Daan de Ram in Dating tips

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Daten, een verschrikking!

Sommigen mannen vinden ‘daten’ het leukste wat er is, andere mannen vinden het een verschrikking. Mannen die er mindere prettige associaties bij hebben lopen vaak tegen een muur aan.

Ze zien keer op keer hetzelfde gebeuren. De vrouw zegt af, zegt nog een keer af en dan eindelijk is het gevreesde moment daar.

Misschien herken je dit. Samen besloten waar jullie afspreken. Een leuk cafeetje, met zorg uitgekozen. Dame komt iets te laat. Begroeting, ongemakkelijk gevoel, jullie gaan zitten. Zij stelt vragen over wie jij bent, jij stelt vragen over wat zij doet.

De valkuilen van daten

Dat veel mannen slecht zijn in daten heeft te maken dat ze de VALKUILEN niet kennen. Dat probleem gaan we vandaag verhelpen. Laten we eens dieper ingaan op veelgemaakte ‘date fouten’.

De allereerste fout is om niet te realiseren dat zij waarschijnlijk andere VERWACHTINGEN heeft.  

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Vrouwen zien afspraakjes als ‘eens kijken of hij leuk is’. Mannen daarentegen hebben doorgaans andere verwachtingen. Zij kijken of er een relatie in zit of ten minste zoenen en sex.

Stoppen met daten, starten met afspreken

Laten we daarom beginnen te STOPPEN om afspreken met afspreken ‘daten’ te noemen!

Zorg ervoor dat je de hele ‘date-sfeer’ vermijdt! Ga daarom ook nooit meer op een date, maar noem het een afspraakje. Of beter nog, we gaan gewoon xyz doen, zonder er uberhaupt een label op te plakken.

Het laatste wat je wilt is dat het een formele, voorspelbare kennismaking wordt.

Een kijkje nemen in haar wereld

Tweede meest gemaakte fout is dat mannen zich laten verleiden om een kijkje te gaan nemen in HAAR wereld. Als jij de man bent, en leidt, dan neem je haar mee in jouw wereld.

Je zorgt dat jij het plan maakt voor het afspraakje, en als het maar even kan dat jij bepaalt waar het is en wat jullie gaan doen.

Ooit maakte ik kennis in Rotterdam kennis met een aantrekkelijke dame. Zij woonde in Amsterdam, ik nog niet. Ik werkte er wel.Zij kwam met het idee om naar een of ander gaaf stadstrand te gaan. We zouden afspreken bij het centraal station, en zij zou me oppikken met haar auto.

Zo gezegd zo gedaan. Ze haalde me op samen met een collega van haar, ook een erg aantrekkelijke vrouw. Ze kwamen net van een haar werk, dat inhield dat ze mensen interviewde voor de camera voor een of ander lokaal nieuwsstation.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Wat er gebeurde was we eerst even langs de redactie reden om de camera apparatuur te droppen. Vervolgens belandde ik bij een after work borrel met haar collega’s.

Zij nam mij mee in haar realiteit, wat op zich leuk was, maar waarmee ik mijn kansen bij haar compleet vergooide. Ook al was het praktisch, ook al kende zij Amsterdam beter, ik had het initiatief nooit aan haar moeten geven.

Overbodig om te zeggen, maar dat was de eerste en laatste afspraak die ik met haar had.

De was ophangen sexy maken

Een derde veelvoorkomende fout is om veels te groot uit te pakken. Een concert, een lange autorit, een uitgebreid etentje. Dit is een hele hoge drempel en een hele GROTE INVESTERING.

In de eerste plaats wat betreft tijd. Als je er nog niet zo zeker van bent wat je van haar vindt, dan kun je het beste  klein beginnen.Je doet een koffietje, een ijsje of een wandelingetje. Of je neemt haar bijvoorbeeld mee bij het boodschappen doen.

In de tweede plaats qua geld en moeite. Zo nodigde een van onze coaches een keer een vrouw uit om samen de was op te gaan hangen. ‘Kom we gaan samen even de was ophangen’.

Wat jullie gaan doen is speciaal niet omdat het in zichzelf speciaal is, maar omdat ze het samen met jou doet. (Nogmaals, je neemt haar mee in jouw realiteit.)

Het is bovendien leuk om iets simpels als de was ophangen sexy te maken door het als iets gaafs aan haar te verkopen. Je zult zien dat ze sowieso meer geïnteresseerd is in wie jij bent en hoe jij haar emoties kunt beïnvloeden dan iets anders.

De tweestaps date

Als het na een half uurtje koffie drinken, was ophangen of wat dan ook niet leuk is, dan rond je het af en ga je je eigen ding doen. Is het wel leuk, dan stel je ter plekke een volgende activiteit voor.Deze heb je uiteraard al vooraf bedacht.

Je gaat dan bijvoorbeeld de eentjes voeren, samen koken, vliegeren of iets anders dat jij leuk vindt.

En iets waar jij de weg kent en waarbij jij je comfortabel voelt. Jij bent jouw persoonlijkheid aan het delen.

Dat doe je onder andere door te laten zien hoe je de afspraak vormgeeft. Maar ook door te laten zien waar jij van geniet.

Zo leert ze jou kennen en bezorg jij jullie beiden een leuke tijd.

Uitgebreide investeringen in elkaar, zoals gave concerten etcetera, bewaar je voor later. Meegaan in haar wereld is ook voor later.

Eerst doe je jouw ding, en zij mag daar samen met jou van genieten.

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl14 Manieren om een Vrouw te Verwennen in Bed
PijlNog nooit een vriendin gehad? 14 Tips om dat NU te veranderen
PijlHoe krijg ik haar aandacht terug? Doe DIT nu!
Pijl50 Gespreksonderwerpen voor een fantastische Date (Lijst)

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Diana
Goed vind ik het punt: \"een vrouw wil eens kijken of je leuk bent\". Ook dat zijn verwachting niet moet zijn zoenen op n eerste date en al helemaal niet sex.

Slecht aan dit artikel vind ik de suggestie \"samen de was doen/ophangen\". Hier zit n vrouw absoluut niet op te wachten. Zowiezo niet n eerste afspraak bij iemand thuis. Een vrouw wil zich veilig voelen en dat is niet bij elkaar thuis.

Het doel is denk ik: samen iets doen en dan hoeft idd niet gelijk iets groots te zijn. Dat klopt en de andere voorbeelden klinken goed.

Iets waar ik t niet helemaal mee eens ben is om haar geheel in de wereld vd man mee te nemen. Dat hangt er echt van af wat en hoe ver. Halverwege afspreken of in haar stad mag wel.

Je hoeft haar niet alles te laten regelen. Misschien ken je de stad en kun je met n paar suggesties komen.

Zo niet en laat je haar n cafe uitzoeken, dan kun je daarna nog met ideeen komen: na n drankje wandelen, ijsje halen, ergens eten.

Is het voor allebei n nieuwe plaats, dan samen ontdekken.

Zelf vind ik t fijn wanneer n man initiatief toont en ook overlegt. Soms kan hij namelijk dominant overkomen i.p.v. assertief. Ik denkn mix van: inlevingsvermogen, initiatief en overleg.
alex
is de essentie niet meer tijd met de man doorbrengen? want eendjes voeren enzo is nou niet mijn hobby en dat doe ik alleen bij een date om samen iets leuk te doen, niet per se, mijn wereld.

Plaats een Reactie