Enthousiasme: toverwoord bij vrouwen versieren?

04 Jan 2015, door datingcoach Daan de Ram in Vrouwen versieren

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

nthousiasme is aanstekelijk; dit weet iedereen. Daarnaast heb je al meermaals gelezen dat bij vrouwen versieren enthousiast zijn een van de succesfactoren is. Dat je ten alle tijden dezelde of een hogere energie moet hebben dan de vrouw. Dus: ten alle tijden enthousiast zijn! Toch?

Het gevaar van enthousiasme

Als je dit leest, ben je op de goede weg. Je bent aan jezelf aan het werken. Op den duur zul je steeds meer succes met vrouwen krijgen, dit is enkel een kwestie van tijd. Hopelijk durf je al vrouwen aan te spreken. Of ben je nu in de fase waar in je gesprekken zo interessant weet te houden dat er regelmatig resultaat volgt.

Wanneer je versteld staat van je eigen ontwikkeling maakt kan dit je té enthousiast en overmoedig maken. Je denkt namelijk het versierproces goed te kennen en te weten wat er na iedere stap in het proces volgt. Vol overgave en zonder remmingen (die heb je ten slotte over tijd bij jezelf weggewerkt) escaleer je direct zodra er tekenen van interesse zijn.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Wanneer je merkt dat er door de vrouw geen weerstand wordt geboden als je haar probeert te zoenen, zie je dit als een vrijbrief om naar de vijfde versnelling te schakelen. Na die avond hoor je vervolgens niets meer van haar. Wat is hier gebeurd?

Interessesignalen en buyers remorse

Helaas bestaat het gevaar in bovenstaande situatie dat je door je eigen enthousiasme blind wordt voor wat er allemaal speelt bij haar. Het kan vaak nog lang geen uitgemaakte zaak zijn en door je tomeloze enthousiasme heb je het vroegtijdig voor jezelf verpest. Toen je haar zoende heb je namelijk niet op haar subtiele signalen gelet en dus niet gezien dat zij dit op dat moment helemaal niet zo fijn vond als dat jij dacht.

Je merkte wel wat weerstand, maarja: dit is alleen maar haar manier om te laten zien dat ze niet makkelijk wil zijn, toch? Niet altijd. Vrouwen houden namelijk niet van confrontatie; voor haar voelt het prettiger om je te zoenen dan een ongemakkelijke situatie te veroorzaken door dat niet te doen. Op zich niet erg.

Maar zodra jij dit als signaal gaat zien om verder te gaan (terwijl zij daar op dat moment helemaal nog niet klaar voor was), gooi je je ruiten in. Grote kans dat ze na die avond last heeft van 'buyer's remorse': spijt van een eerder gemaakte beslissing. En omdat ze zichzelf achteraf als 'goedkoop' is gaan zien, schaamt ze zich voor haar gedrag en wil ze je niet meer zien.

Enthousiasme: een zwaktebod?

Wat een vrouw zou kunnen oppikken uit jouw enthousiasme is dat jij niet gewend bent aan de situatie op dat moment. Je laat je zo sterk meevoeren door je enthousiasme, terwijl dit juist de rol van de vrouw is en jij als man de 'rots in de branding', de constante factor, dient te zijn die boven de emotie van het moment staat. Wat ik nu ga zeggen wordt vaak verkeerd begrepen, en gezien als traditioneel of seksistisch.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Wat ik wil zeggen is dit: één van jullie moet grip op de realiteit houden en de meeste vrouwen zijn hier gewoonweg niet toe in staat omdat ze emoties zo sterk ervaren. Vrouwen vinden het juist fijn om meegevoerd te worden door hun emoties (denk maar aan dramafilms!). Zelfs de vrouwen die wél in staat zijn om boven hun emoties te staan (en die zijn er genoeg), geven toch de voorkeur aan volledig opgaan in de emotie van het moment!

De man die vrouwen willen: enthousiasme met zelfbeheersing

Dit is key. De man die vrouwen willen is receptief voor de emoties van het moment, maar door zijn zelfbeheersing laat zich er zelf niet door leiden. Bovendien heeft hij een soortgelijk moment al talloze keren meegemaakt; hij heeft immers een succesvol 'vrouwen-CV'. Hij is zich niet enthousiast aan het verkneukelen, maar in plaats daarvan geniet hij van het moment omdat hij weet dat wat er komen gaat hem toch niet gelukkiger zal maken dan het nu (diep les, ik hoop dat je 'm 'krijgt'). 

Probeer dus eens de volgende keer dat een vrouw enthousiast wordt, haar op de grond te houden. Dit zal in het begin (net als veel andere dingen) onnatuurlijk aanvoelen; jullie willen immers op dat moment allebei hetzelfde en nu moet jij dat ineens gaan voorkomen! Er bestaat een kans dat de vrouw jouw remming niet fijn zal vinden omdat ze denkt dat jij een party pooper bent!

Maar neem van mij aan dat ze op een diep niveau tegen je op zal kijken omdat jij zelfbeheersing toonde. Daarnaast zal ze je misschien ook dankbaar zijn dat je in je enthousiasme geen misbruik hebt gemaakt van de situatie (en dus van haar); dit zal zich in een later stadium zeker terugbetalen. Zelfbeheersing is een eigenschap die schaars is onder mannen; hiermee ligt dus een kans om jezelf keihard te onderscheiden!

Zelf spijt hebben

Overigens kan het net zo goed zijn dat jij zelf achteraf spijt krijgt van wat er is gebeurd doordat je je door je enthousiasme hebt laten leiden en niet op tijd op de rem hebt getrapt.  Het kan zijn dat je dingen hebt gezegd die je eigenlijk niet meende of beloftes hebt gemaakt die je helemaal niet kan of wil nakomen. Wellicht heb je seks gehad met een vrouw met wie je dat helemaal niet wilde, of, heb je onveilige seks gehad terwijl je bij jezelf al doorhad dat dit geen slim idee was.

Het laatste woord

Als je te enthousiast bent kan dit geïnterpreteerd worden als een gebrek aan versierervaring. Daarnaast kan het lijken alsof je naar een bepaald doel uitkijkt (seks) in plaats van dat je (samen met haar) van het moment geniet. Enthousiasme is weliswaar aanstekelijk en kan dus in je voordeel werken, maar gebruik het in combinatie met zelfcontrole.

Hierdoor kun je dingen doen waar niet alleen de vrouw in kwestie maar ook jij zelf later spijt van kan krijgen. Probeer hier boven te staan door zelfbeheersing te tonen; dit is een eigenschap die alle vrouwen zoeken in een man en tegelijkertijd niet veel voorkomt!

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlDate doet geen moeite? 10 Pijnlijke redenen waarom + Tips
PijlHoe Verover Je Een Vrouw: 10 Beste Tips Om Haar Voor Je Te Winnen
PijlZoenen op de eerste date? 6 Tips van een Datingcoach
PijlOnderzoek wijst uit: Mannen met mondkapje aantrekkelijker

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Martin
Thanks!

Plaats een Reactie