Complimenten geven om vrouwen te versieren

25 Mar 2015, door datingcoach Daan de Ram in Vrouwen versieren

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Complimenten geven om haar te versieren

De beroemde ondernemer Richard Branson zei eens 'Mensen zijn net als bloemen. Ze bloeien op wanneer je ze complimenten geeft'. Iedereen houdt van complimenten en we geven ze veels te weinig! Onze hele cultuur is doordrongen van een een 'rode pen cultus': we merken alles op wat niet goed was en benoemen wat wel positief was veels te weinig. Zou het iets te maken hebben met ons schoolsysteem waar vooral veel aandacht gegeven wordt aan wat er niet goed ging? Tuurlijk.

Maar werken complimentjes ook wanneer je een vrouw wilt versieren? Ja en nee, is het antwoord. Het hangt ervan af hoe je het doet! Is er dan ook een origineel compliment dat je kunt maken, waardoor alle vrouwen als een blok voor je vallen? Helaas, dat heb ik niet voor je (maar als er wel een magisch compliment bestaat waar jij van op de hoogte bent, laat hem dan achter bij de opmerkingen hieronder! :p ).

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Complimenten gebruiken om haar aan te spreken

Er zijn een hoop mannen die denken dat ze een voordeel hebben wanneer ze haar aanspreken met een compliment. Omdat ik aardig tegen haar ben zal ze wel aardig terug doen, toch? Mis! Het idee dat je alleen maar een zinnetje hoeft op te dreunen bij een vrouw is bij voorbaat al te simpel gedacht. Moet je voorstellen hoe de wereld er uit zou zien als iedere vrouw volledig gecharmeerd zou zijn bij een compliment?

Vrouwen zullen niets anders doen dan complimenten ontvangen en de hele dag bezig zijn met mannen… Maar goed, vrouwen willen ook andere dingen dus ze moet nou eenmaal mannen afwijzen. Stel je eens voor dat je een mooie jonge vrouw bent en lekker één of twee keer per week uitgaat. In de eerste maanden vind je het superleuk om iedere week tientallen mannen te horen zeggen dat ze je mooi vinden.

Waarom gewone complimenten niet werken

Op een gegeven moment komt ze er achter dat mannen het voornamelijk doen omdat ze graag seks willen met deze vrouw. Nu hoor ik je zeggen: 'Nee hoor, ik geef haar dan wel een compliment maar ik wil haar echt beter leren kennen.' Vrouwen die hebben op een gegeven moment alleen echt geen geduld meer om het onderscheid te maken. Ze worden helemaal ongevoelig voor complimenten van mannen.

Wat is de oplossing? Het 'tegenovergestelde' doen! Laten we het gewone compliment een 'slijm compliment' noemen. Wat jij wilt doen is 'vage compliment' geven. Vage complimenten zijn leuk, omdat ze haar uitdagen en je haar ermee plaagt. En neem van mij aan – het maakt niet uit of een mooie vrouw 20, 30 of 40 is, ze vindt het leuk om geplaagd te worden. Plagen en uitdagen geven  haar een 'emotie spike'.

Bij vage complimenten kun je denken aan:

'Hey, ik vind je wel schattig. Ik ben [naam], wie ben jij?'

'Hey, je hebt een leuke uitstraling en ik wilde even kijken of je meer hebt dan een leuk kopje.'

'Hey, je hebt een bijzondere look. Wie ben je?'

De grap van dit soort complimenten is dat je hiermee niet al je kracht weggeeft. Ze werken nog beter wanneer je ze op een ontspannen manier tegen haar zegt zonder haar op een voetstuk te plaatsen. Je kunt uiteraard ook een andere aanpak hanteren dan hierboven, het is maar wat je voorkeur is, je persoonlijke stijl, etc.

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlHoe vraag je iemand verkering: de 10 tips (+voorbeelden)
PijlVrouwen versieren op festivals in 7 simpele stappen
PijlWanneer gaat een vrouw je missen? Volg deze 8 tips
PijlWelke vrouw past bij mij: Test welk type vrouw bij jou past

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie