De Waarheid Achter Entourage Game En Adam Lyons

01 Sep 2012, door datingcoach Daan de Ram in Flirttips

Het fenomeen social proof

Adam Lyons is in samenwerking met Puatraining de Amerikaanse business aan het opzetten. Zijn vrouw Amanda is Amerikaanse dus het was zowel een privé als een zakelijke beslissing.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

De reden dat ik over Adam schrijf is niet alleen dat hij een bekende ‘pick-up artist’ is, maar met name om dat hij een aantal interessante zaken toegevoegd heeft aan het algemene gedachtengoed.

Zijn passie is namelijk, net als die van ons overigens, hoe sociale structuren werken. Met andere woorden, hoe mensen zich in groepen gedragen, hoe sociale conditionering werkt en hoe bepaalde mensen invloed uitoefenen op anderen.

Hij komt uit de public relations en houdt ervan te begrijpen hoe dit soort zaken werken zodat hij het naar zijn hand kan zetten.

Adam had toen hij al een tijdje in de game zat een openbaring. Tijdens het uitgaan raakte hij bevriend met een groep meiden, een stuk of 10 aantrekkelijke partygirls. Het was zijn bedoeling om één van de meisjes uit het groepje te versieren.

Dat lukte niet maar ze raakten wel bevriend. Adam ging daarna vaker uit met deze groep meiden. Daarmee maakte hij uit eerste hand mee wat de kracht is van het fenomeen ‘social proof’ is.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

De power van entourage game

Adam heeft een zeer innemende high energy manier van doen. Wij zijn collega’s geweest en door the man himself getraind dus ik kan het weten. Hij werd hiervoor speciaal overgevlogen uit de VS naar Londen en wij vanuit Nederland.

Het is dus leuk om hem erbij te hebben in een groep, zeker een groep van feestende Engelse meiden. Maar Adam ontdekte dat het voor hem misschien nog wel het allerleukste was.

Als ik over ‘entourage game’ spreek, of welke term je er ook op wilt plakken – social circle game, social proof – dan valt me op dat het bij veel mensen niet aankomt.

Ze snappen het intellectueel wel. Zo moeilijk is het immers niet. Je zorgt dat je veel mensen kent en dan is het makkelijker nieuwe mensen te leren kennen.

Maar pas als je het zelf hebt ervaren ga je zien hoe WAANZINNIG KRACHTIG het effect is.

Shortcuts naar sociale status

Adam had meer vrouwen in zijn leven, en meer vrouwen die iets met hem wilden, dan ooit tevoren! Hij hoefde ze niet eens aan te spreken, ze werden aan hem voorgesteld of kwamen vanzelf naar hem toe.

De verklaring voor het effect is als volgt. Mensen willen ‘SHORTCUTS’. Vrouwen zijn heel gevoelig voor de STATUS van een man. Iemand die veel mensen om zich heen heeft zal wel belangrijk zijn is de gedachte.

Niet dat dat perse hoeft te zijn, maar omdat we geen zin hebben om het allemaal uit te pluizen gebruiken we een shortcut. Net zoals iemand in een duur pak niet perse veel geld hoeft te hebben gaan we er gemakshalve toch van uit.

Scheelt ons weer een hoop denk- of speurwerk waar we simpelweg geen tijd voor en zin in hebben. Het ‘shortcut-effect’ wordt overigens heel veel in sociale interacties en bijvoorbeeld ook marketing gebruikt.

‘Leader of men’-effect

Adam dacht ‘hier moet ik iets mee’. Hij werd clubpromotor, benaderde clubs en sprak af dat hij ging zorgen voor de mooie vrouwen. Op straat en overal waar mooie vrouwen waren – model en film audities bijvoorbeeld – was hij ook.

Hij runde deze entourage activiteit als een heus bedrijf. En ieder weekend was hij met een ware entourage van vrouwen om hem heen te vinden in het Londonse nachtleven. Good times!

Vrienden van mij hebben geprobeerd eenzelfde business op te zetten in het Amsterdamse nachtleven. Helaas is de clubscene en het publiek in Londen heel anders dan in Amsterdam.

Maar er zijn genoeg voorbeelden van mensen die hier wel in geslaagd zijn. Hierover meer in een volgende blogpost.

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl9 Tips: Hoe een Vrouw Bevredigen in Bed (Alles wat je moet weten)
Pijl47 Eerste Date Vragen om een Geweldige Indruk te Maken
Pijl39 Beste Date Idee├źn in Groningen (+Tips voor je eerste date)
PijlZe wil rustig aan doen? 7 Tips om dat razendsnel op te lossen

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie