Inlevingsvermogen: ontwikkel sociale intuitie om vrouwen te versieren?

14 Sep 2014, door datingcoach Daan de Ram in Vrouwen versieren

Hoe ontwikkel je een natuurlijk instinct om vrouwen te verleiden zonder 'routines' te gebruiken

Wanneer je net begint met de kunst van het versieren, merk je gauw genoeg dat veel van jouw gesprekken nog ‘ongecalibreerd’ verlopen. Je zoekt hoe je jezelf moet afstemmen op bepaalde situaties. Daarmee bedoel ik aspecten zoals: type chick, bepaalde antwoorden, reacties en de  omgeving.

Veel beginnelingen zijn dan op zoek naar trucjes en openingszinnen.  Ze vinden een aantal 'routines' online en gaan hiermee vrouwen versieren. Mijn advies: pas daarmee op!  Als het aankomt om vrouwen te versieren, zal geen enkele truc jou helpen als je niet door hebt hoe het spel gespeeld moet worden.

Een echte succesvolle vrouwenversierder heeft een bepaald type sociale intelligentie ontwikkelt,  waarbij hij precies weet hoe hij de emoties van een vrouw op en neer kan laten gaan. Hij weet  wat wel zou werken en wat niet zou werken en kan inspelen op de situatie.  Het is alsof hij precies weet wat de meid aan het denken is en voelt op dat moment.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Een soort natuurinstinct om vrouwen  aan te trekken

In het begin, als de kunst van het verleiden nieuw voor je is, is het normaal dat je maar wat uitprobeert. Helemaal top. Maar als je echt verder wil komen, is het van belang dat je dit natuurinstinct zelf  gaat ontwikkelen. Voor sommige lijkt dit instinct al natuurlijk ingebouwd, de zogeheten ‘naturals’.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Hoewel ik best geloof dat je ergens meer of minder aanleg voor kunt hebben, is dat nooit 'vanzelf' ontstaan. Vaak hebben deze naturals veel vrouwen om zich heen gehad, en hebben ze van huis uit de juiste houding meegekregen. Goede rolmodellen dus en voldoende referentie ervaringen. 

Voor de meeste mannen geldt dat deze vaardigheid (en dat is het uiteindelijk , een vaardigheid!) zelf aangeleerd moet worden. Hoe ontwikkel je nu dit  inlevingsvermogen, de sociale intuïtie waarbij je precies aanvoelt hoe je moet handelen in bepaalde situaties?

Een standaard antwoord wat je vaak zal horen is: ‘veel oefenen en blijven herhalen’. En dat klopt ook gedeeltelijk, want dit geldt immers voor elke vaardigheid die jezelf wilt aanleren. Maar helaas is zo’n antwoord niet voldoende, vooral als je NIET BEWUST bent van de invloed van jouw gedrag op een sociale interactie.

Inlevingsvermogen en vrouwen versieren

Zonder dit ene cruciale inzichtzal je nooit echt succesvol worden, ook niet na duizend approaches...

Om nou echt dat inlevingsvermogen en die sociale intuïtie te ontwikkelen, heb je een bepaalde type ‘mindset’ nodig waarbij je anders leert kijken naar interacties met vrouwen. Deze houding heeft allemaal te maken met een bewustwording van de effecten van jouw handelingen op een vrouw.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Je dient één cruciaal aspect te gaan herkennen, bij elke poging om een vrouw te verleiden. Bij elke stap die je zet, woord die je uitspreekt, of actie die je onderneemt kunnen er namelijk slechts twee dingen gebeuren met een vrouw:

1) het kan spanning/druk bij haar opbouwen, of

2) spanning bij haar wegnemen.

Om een vrouw te verleiden, oftewel aantrekkingskracht te creëren, heb je een balans nodig tussen beide effecten. Te veel druk of spanning zal de vrouw afschrikken, maar bij te weinig spanning zal de vrouw ook uiteindelijk weglopen vanuit verveling.

Voorbeelden om je inlevingsvermogen en sociale intuïtie te trainen

Laat ik  wat concrete voorbeelden  geven. Een goed voorbeeld is afstand: dichterbij komen  bouwt spanning op, terwijl afstand nemen spanning wegneemt in een interactie. Als je te veel, en te snel, toenadering zoekt, dan kan het best zijn dat je de vrouw afschrikt. 

Aan andere hand, als je continue afstand houdt, zal er ook niks gebeuren. Het gaat om de juiste balans en je moet dus afstemmen.

Een ander goed voorbeeld is oogcontact: direct, gefixeerd oogcontact bouwt spanning op, terwijl vermijdend oogcontact spanning wegneemt. Ook hier geld het zelfde; als je haar continue direct aankijkt zal je haar uiteindelijk bang maken, maar als je continue wegkijkt kom je over als onzeker.

Het is dus heel belangrijk dat je goed aanvoelt of je spanning moet opbouwen of spanning moet afbreken. Soortgelijke voorbeelden kunnen ook verzonnen worden voor aspecten als fysieke aanraking (escaleren vs. de-escaleren) en de toon waarop je praat (dominant vs. onderdanig).

TIP: Guide: Vrouwen ontmoeten en aanspreken: Openingszinnen en gesprekstechnieken

Dus om weer terug te komen op het inlevingsvermogen . Hoe zorg je voor sociale intuïtie bij elke  interactie met een vrouw? Daarvoor dien je een houding te ontwikkelen waarbij jezelf CONTINUE afvraagt welk effect jouw acties hebben op de vrouw. Vraag jezelf dus af: bouw ik nu teveel spanning op, of neem ik het te veel weg?

Hoe je dat doet? De sleutel is door goed naar haar REACTIES te kijken. Observeer hoe ze reageert, analyseer de situatie en evalueer  je eigen handelingen. Als je vanuit dit perspectief  naar elke sociale interactie kijkt, zal je onderbewuste vanzelf de patronen gaan herkennen van wat wel werkt en wat niet werkt.

Hiermee zal je op den duur automatisch de juiste sociale calibratie ontwikkelen om vrouwen te versieren.

Versnel je leerproces!

Een belangrijk advies om het leerproces te versnellen is het volgende: wees NIET te voorzichtig! Door elke keer voorzichtig te doen,  door middel van het safe te spelen, zal je nooit echt verder komen.

Zie elke interactie als een experiment. Je bent een soort een wetenschapper in een laboratorium. Het experiment mag fout lopen, het experiment MOET zelfs een aantal keer fout lopen. Alleen dan zal je antwoord krijgen op jouw vragen. Als je continue bang bent voor haar reactie, zal je nooit echt uitvinden wat allemaal mogelijk is. Verken dus het complete spectrum aan mogelijkheden.

Je kan het hele calibratie-proces van jouw sociale intuïtie vergelijken met leren koorddansen. Want hoe leer je nou daadwerkelijk te balanceren op een dun koord? Juist, door te vallen en weer op te staan...

“The greatest glory in living

lies not in never falling,

but in rising every time we fall.”

― Nelson Mandela

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl60 Flirtvragen om indruk op haar te maken
PijlFlirtcoach Daan de Ram: 7 Must-Have flirttips om indruk te maken
PijlPositieve dominantie: Zo zorg je voor aantrekkingskracht
Pijl9 Belangrijke tips om samen gezond uit elkaar te gaan

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie