Drie cruciale kledingtips voor mannen

19 May 2013, door datingcoach Daan de Ram in Flirttips

De wereld van kleding en mode is big business, en de cycli zijn oneindig. Sommige van ons volgen ze op de voet, terwijl anderen het niet zoveel boeit. Maar leuk of niet, we worden beoordeeld op ons uiterlijk. En dat is ook niet zonder reden. Vaak reflecteert het uiterlijk van een individu zijn innerlijke belevingswereld. Wanneer ik me goed voel, zorg ik beter voor mezelf en vice-versa.

Inhoud van dit artikel: Meer...

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Kledingtips versus stijltips

Terwijl modetrends komen en gaan, geloof ik dat er drie kleding c.q. stijltips zijn die cruciaal zijn om goed voor de dag te komen. Bovendien laten ze je er beter uitzien in de kleren die je al draagt, ongeacht wat dat nu is.

Het verschil tussen mode en stijl is dat mode een continue circus is met nieuwe trends, met items die ‘in’ en die ‘uit’ zijn. Stijl daarentegen is HOE je de kleding draagt. Stijl is persoonlijk, mode is onpersoonlijk. Mode is een massa industrie, waarmee ik bedoel dat ze kleding voor de massa maken. Ze creëren eerst de behoefte en daarna vervullen ze hem zelf. Maar dit is weer een heel ander onderwerp.

Hier de drie essentiële kledingtips / stijltips voor mannen

Kledingtip #1: Kleding moet goed passen

Misschien ben je je er al van bewust, maar hoe dan ook, dit is echt het meest belangrijke kleding- en stijladvies dat er is. Een dure trui van € 200 die te ruim is, zal je er minder goed uitdoen zien dan een truitje van € 20 van de H&M. Zorg ervoor dat je kleding past.

Twintig euro extra voor de kleermaker om je broek, blouse of colbert op maat te maken is geen geld. Hij helpt je ervoor te zorgen dat je kleren je lichaam passen, zonder dat het strak zit...

Kledingtip #2: Kleding moeten ervoor zorgen dat je je goed voelt

De meeste mannen hebben ‘dat ene shirt’ waarin hij zich geweldig voelt. Misschien bewaar je het voor speciale momenten of voor belangrijke dates, of draag je het zo vaak je kunt. Let op, eigenlijk alles wat je draagt moet je dat gevoel geven.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Probeer niet jezelf in de laatste modetrends te kleden terwijl je je niet geweldig voelt wanneer je in de spiegel kijk. Dat is het ideaal waar je voor moet gaan wanneer je uit je huis stapt. Kleren die niet aan dat ideaal voldoen dien je langzaam uit je garderobe te verwijderen.

Kledingtip #3: Kleren moeten je persoonlijkheid uitstralen

Misschien zie je jezelf als rockster, als professionals, hippie, nerd of een andere stijl. Maar waarschijnlijker heb je een combinatie van de dingen die ik zojuist noemde. Heb duidelijk voor jezelf welke elementen je stijl bepalen. Dat wil niet zeggen dat je niet zou kunnen mixen.

Maar probeer vooral niet iets te zijn wat je niet bent. Draag liever met trots de kleren die uitstralen wie je bent, ook al mocht je een nerd of een minimalist zijn. Ik ben een simpele man en mijn kleren stralen dat uit. Wie ben jij? En durf je dat uit te stralen door middel van je kleren?

Realiseer dat al deze drie stijl- en kledingtips haalbaar zijn met elk budget. Natuurlijk zijn er situaties die vereisen dat je voor die gelegenheid kleedt, zoals bijvoorbeeld een bruiloft. Maar deze stijlregels ten aanzien van je uitstraling blijven gelden. Ga letten op wat andere communiceren met hun kleding, en laat je daardoor inspireren. En goed bij te lopen hoeft niet veel tijd of geld te kosten. Je zult aangenaam verrast zijn hoe anders mensen opeens met je omgaan.

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlIs ze verliefd op mij? 7 signalen (Datingcoach Daan de Ram)
Pijl7 Beste Methodes om Vrouwen te Teasen + 11 Plaagzinnen
Pijl(Urgent) Aantrekkelijke Lifestyle Workshop op 5 november!
Pijl35 Beste & grappigste Tinder openingszinnen (Werken Altijd)

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Sander
Nooit aan gedacht maar ik kan natuurlijk ook me kleren op maat laten maken! Daar ga ik eens naar kijken waar ik dat kan laten doen en hoe duur dat is. Gewoon bij een kleermaker ofzo? Heb je nog bepaalde tips?
Arnoud
Hoi Sander,

De kosten vallen enorm mee. Vraag even rond naar een goede. Bij de Bijenkorf (Amsterdam) is wel een redelijke bijv.

Succes!
Arnoud
Hans
ik kan de nieuwste mode niet bijhouden, ik draag gewoon kleren waar ik me lekker bij voel. Zo ben ik veel zelfverzekerder. Persoonlijk denk ik dat vrouwen dit ook aanvoelen, je kunt wel in de duurste kleren rondlopen maar zij zal na een tijd ook merken dat hetgene wat je draagt niet bij jou als persoon hoort! En met jezelf voor de gek houden kom je ook niks verder

Plaats een Reactie