Pua (pick-up artist) trucs die in Nederland niet werken

04 Mar 2015, door datingcoach Daan de Ram in Vrouwen versieren

Pua trucs uit Amerika die je in Nederland niet hoeft te proberen

Voor de goede orde, 'pickup of versiertrucs' dienen alleen voor je leerproces. Zie ze als de zijwieltjes wanneer je voor het eerst begint met fietsen. Kun je je voorstellen hoe het eruit ziet als je als volwassen kerel op een fiets met zijwieltjes zit? Nee precies, ik ook niet. Maar pua trucs zijn tegelijkertijd ook gewoontedingetjes waarvan je hebt ontdekt dat ze werken en waar je je gewoon prettig bij voelt. Gesprekstechnieken, zinnetjes, en ga zo maar door.

Waarom ik deze disclaimer hierboven toch even geef, is omdat sommige mannen jarenlang in de game zitten en blijven steken bij het gebruik van pua routines, dhv stories (demonstrations of higher value) en goocheltrucs. Ik ken een oud klasgenoot die alle vrouwen in de bar afging met een goocheltrucje waarbij hij een doekje liet verdwijnen in zijn hand. Best lachen voor een avondje, voor mij dan. Misschien dat iemand anders er wat langer over doet om er op uitgekeken te raken en dat is helemaal top. Maar houd dat aan: gebruik een trucje zolang jij het leuk vindt, en manipuleer haar niet. Dit is allemaal slechts een geintje, echte aantrekkingskracht komt door authentiek zijn.

En gebruik trucjes alleen zolang je ze nodig hebt. Je kunt pua trucjes namelijk ook zien als een kruk  waarop je leunt wanneer je been in het gips zit. Die kruk gebruik je omdat je hem nodig hebt en niet langer, want anders wordt je been nog zo sterk als het kan zijn. Ik heb maar al te veel kerels gezien voor wie pickup of pua een identiteit werd. En daarmee schieten ze hun doel voorbij: het doel is namelijk een aantrekkelijke identiteit. Bepaalde 'trucs' of gewoontes zullen daarbij horen, dat verschilt per persoon. 

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Pua trucs uit Amerika die je beter daar kunt laten

Ok hier komen ze, de pua trucs die uit Amerika komen maar die je hier absoluut niet wilt proberen.

1. DHV stories waarbij je opschept over je Ferrari, rijke vrienden of extravagante levenstijl

De ene cultuur is materialistischer dan de ander. De Nederlandse cultuur is een stuk meer down to earth dan de Amerikaanse. De Amerikanen verafgoden hun helden, wij hebben meer zoiets van doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Onze maatschappij is meer socialistisch, bij ons liggen de extremen qua rijkdom minder ver uit elkaar. Wij vinden dat iets dat het nastreven waard is, Amerikanen niet.

Hier wil je dus wat subtieler zijn wanneer je opschept en dit verpakken met zelfspot en opmerkingen waarbij je jezelf van een meer kwetsbare kant laat zien. Nu is het zo dat je bij bepaalde armere culturen en bijvoorbeeld golddiggers nog steeds wel met foute DHV verhalen aan kunt komen maar echt, die kerel wil je niet zijn toch? Zorg gewoon dat je een gaaf leven hebt en er aan werkt, dat is pas echt aantrekkelijk.

2. Je kleden als een pauw (peacocking)

Mystery introduceerde dit concept. De gedachte is dat wanneer je je gaat gedragen als een rockster, je laat zien dat je in ieder geval het zelfvertrouwen hebt van een rockster. En had je het niet dan ga je het wel krijgen door alle sociale druk die je gaat ervaren. Mensen, met name 'AMOG's' (Alpha Male Of the Group) gaan je namelijk uitdagen en opmerkingen maken om te kijken of je net zo stevig in je schoenen staat als je je voordoet.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Ook hier geldt dat we in Nederland meedoen aan het 'tall puppy syndroom' waarbij iedereen die zijn hoofd boven het maaiveld steekt een kopje kleiner wordt gemaakt. Wederom is het sleutelwoord om dit principe toe te passen in de Nederlandse context subtiliteit. Ga je bijvoorbeeld naar een festival, doe dan vooral een gave opvallende outfit aan. Daar wil je juist de gangmaker zijn en juichen mensen het alleen maar toe wanneer je dat doet.

3. Over de schouder aanspreken

In Nederland zijn we minder statusgevoelig dan in Amerika. Ik bedoel ze zijn er wel, statusverschillen, maar hier kun je nog steeds een redelijk normale kroeg inlopen in Amsterdam daar een Bekende Nederlander tegen het lijf lopen en daar een grappig praatje mee maken. Ik weet het omdat ik het meermalen heb meegemaakt. In Amerika heeft een beetje celeb een bodyguard, een personal assistent en een entourage bij zich.

In Amerika dien je daarom een grotere kloof te overbruggen en is het cruciaal belang om gezien te worden als gelijkwaardig. Je wilt voorkomen dat je gezien wordt als 'plakker' of 'energievampier'. Hier zijn allerlei manieren voor maar de bekendse is die van over de schouder aanspreken, alsof je op het punt staat om door te lopen. Op zich een prima techniek maar niet echt nodig in Nederland. Zelf in Amerika lijkt het me wat nep om deze versiertechniek toe te passen.

Neem dus alles wat je leest met een korreltje zout. Een hoop pua trucs, technieken en routines zijn vooral om jezelf een goed gevoel te geven en voor pickup bedrijfjes een reden om je iets te verkopen. Laat reacties over jouw ervaringen met pua trucs achter hieronder!

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlHoe maak ik haar weer verliefd? 7 Tips die haar terugkrijgen
Pijl7 Tips als je te hard van stapel loopt in de liefde
Pijl20 Manieren om je grenzen aan te geven op een fijne manier
PijlVersiercursus voor mannen: Vrouwen versieren met een datingcoach

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie