RSD Tyler, Pua goeroes

12 Feb 2015, door datingcoach Daan de Ram in Vrouwen versieren

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Pua Tyler Durden van RSD

Veel mensen ontdekken zelfontwikkeling op het gebied van versieren (voorheen 'pickup') door The Game. Wat overigens een geweldig boek is, dikke aanrader. Aan het eind wordt het echter nogal een partij moddergooien tussen hoofdpersoon en auteur Neil Strauss, in het boek Style genaamd, en met name Tyler Durden. Ze wonen in een groot huis, Project Hollywood, op 'the strip', het uitgaansgebied van Hollywood.

Het botert steeds minder gaande het verhaal, en omdat je je toch gaat identificeren met de hoofdpersoon, in de geval Neil Straus merkte is dat ik een beetje een antipathie kreeg tegen Tyler, die in het echt overigens Owen Cook heet. Owen zet in de tijd waarover het boek schrijft RSD op, Real Social Dynamics. Hij wordt neergezet als 'het irritante neefje die het ergens wel goed bedoelt'. Omdat hij nogal gedreven is wordt hij toch maar opgenomen in het versierproject. Plus dat Papa, zijn maat en later compagnon, de zakenman is die de financiering voor het pand weet rond te krijgen.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

De mannen in het verhaal, Mystery, Style, Tyler, Papa en nog een hele rij anderen wonen daar onder één dak met als doel samen beter te worden in vrouwen versieren. En natuurlijk een rockstar lifestyle te hebben. Zoals je in The Game kunt lezen is duurt dat niet lang en nemen ze, niet echt als vrienden zullen we maar zeggen, afscheid van elkaar. Na het lezen van dat boek was ik zo enthousiast dat ik naar New York ben gevlogen voor een bootcamp bij Style, en heb een tijd lang eoa online academy gevolgd.

Ik heb Neil dus ook ontmoet, en ik moet eerlijk zeggen – het viel wat tegen. Hij is journalist en géén coach of trainer, laat staan organisator. Heeft hij game, dat zeker wel. Maar wat heb je daaraan als hij geen proces heeft om het over te dragen, terwijl dat wel is waarvoor je komt. Goed, mijn sympathie voor Style was wat minder na die trip – maar heb mij desalniettemin heel goed vermaakt in New York. Ik heb er daarnaast nog een paar hele leuke vrienden aan overgehouden.

RSD Tyler – creep of niet?

Ik raakte meer en meer betrokken in het hele pua wereldje en kreeg steeds meer zicht op wat er allemaal te koop was. Welke stromingen er waren. Wie een beetje gestoord waren, want van die figuren lopen er nogal wat rond in de pickup community, en wie toffe gasten zijn. Langzaam werd mijn beeld van RSD en van Tyler bijgesteld. Ik ging door zijn irritante stem en maniertjes heen kijken en begon me te focussen op wat hij daadwerkelijk te zeggen had.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Ondertussen heb ik, zoals ik inmiddels aardig wat keren hem meegemaakt inmiddels een volledige 180 graden ommedraai gemaakt. Ik ben het lang niet met alles eens wat RSD naar buiten brengt, zie mijn artikel over RSD Julien. Maar over het algemeen hebben ze veel bruikbare diepe inzichten die veel mannen helpt meer uit hun dating leven en leven in het algemeen te halen.

Net als ik van iedereen die ik bewonder graag trainingen volg heb ik dat ook bij RSD gedaan. Dat was rete leerzaam. Wel moet ik erbij zeggen dat zij, net als ieder groot bedrijf ook hun problemen hebben. Didactisch kan het een stuk sterker. Uiteraard ben ik kritisch, want wij geven zelf ook bootcamps mét geld terug garantie – so our bootcamps better be good. Daarom ben ik ook de slechtste klant om te hebben, ik weet het.

Naast de waardevolle zaken die weer als inspiratie hebben gediend voor onderdelen van onze programma's, en die wij weer doorontwikkeld hebben (men noemt ook ook wel eens de betere én goedkopere Nederlandse versie van RSD) zie ik ook bepaalde blinde vlekken die het bedrijf heeft. Dat heeft alles te maken met de oprichters van het bedrijf. Dat zijn een stelletje recovering gefrustreerde nerds, daar zeg je 'u' tegen.

Alles in de programma's van RSD Tyler draait om de pull. Een normale relatie is niet echt hun ding. Als je de filosofie doorhebt dan ga je er zeker diepere lessen uithalen, die je kunt gebruiken in je relatie(s) en in je leven in het algemeen. Ik zou zeggen, oordeel zelf. Uiteindelijk is het ook zaak of je resoneert met je trainers of niet. In Nederland is er echter geen trainingsburau die hun filosofie beter beheerst dan AttractionGym.

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlHoe ik een perfecte-10-soapster versierde (met fotos)
PijlAls Een Vrouw Je Thuis Uitnodigt: Wat Je Nu Moet Doen
Pijl "Dit Zijn De 6 Kenmerken Van Echte Liefde" - Liefdesexpert
Pijl102 Vragen voor je crush (van Datingcoach Daan de Ram)

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie