Vrouwen versieren paradoxen

20 Dec 2014, door datingcoach Daan de Ram in Vrouwen versieren

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

m vrouwen te kunnen versieren is het ontzettend belangrijk dat je diep van binnen weet dat je een fantastische man bent die haar helemaal waard is en in iedere situatie comfortabel is met zichzelf. Aan de andere kant kant ben je nog niet helemaal wie je zou willen zijn; daarom lees je dit en stel je jezelf doelen om naartoe te werken. Aan de ene kant zijn we allemaal mensen met overeenkomsten; aan de andere kant dien jij ervan overtuigd te zijn dat jij een vrouw het meeste te bieden hebt.

De wereld van versieren staat bol van tegenstrijdigheden; hoe kun je hiermee omgaan? Dit is het onderwerp van mijn blogpost vandaag.

Statusangst

Vrouwen versieren is moeilijk voornamelijk omdat je het zelf moeilijk maakt. Pardon? Je maakt het jezelf moeilijk omdat je er diep van binnen nog niet overtuigd bent dat je de mooiste vrouwen waard bent, en hierdoor aan jezelf gaat twijfelen. Zodra je erin slaagt dit twijfelen weg te werken, zul je zien dat ‘vanzelf’ veel vrouwen je leuk gaan vinden.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Als je namelijk iets zegt met overtuigingskracht en zelfvertrouwen zal je een compleet andere reactie van een vrouw krijgen dan wanneer je hetzelfde zegt met twijfel in je stem en minder oogcontact. Kortom: het gaat haar erom wie het zegt, minder om wat er wordt gezegd. De reden dat dit alles moeilijk is bij écht mooie vrouwen, is omdat jij bij hen minder voelt dat je het in je hebt.

Het gaat er hoofdzakelijk om dat je comfortabel bent met de dingen die je normaal doet om ‘normale’ vrouwen te versieren, maar dan bij de mooiste vrouwen. Het is gewoon moeilijker om niet teveel te gaan piekeren als een vrouw écht knap is en jij je daardoor niet waardig voelt. Het voordeel is dat het veel makkelijker om een ‘10’ te versieren als je er eenmaal comfortabel mee bent. Deze vrouwen zijn namelijk nog niet veel mannen tegengekomen die écht comfortabel met haar kunnen praten, dus zal ze sneller onder de indruk van jou zijn.

Met andere woorden: hoe mooier de vrouw, hoe beter ze op je zal reageren (!) MITS je niet zwicht onder de druk en begint te piekeren. Dat laatste is dus het belangrijkste.

Wat houdt je tegen? ‘Statusangst’. Dit is een normale, geëvolueerde menselijke reactie op statusverschil tussen jou en iemand met hogere status (naar jouw maatstaven gemeten!). Het zorgde er vroeger bijvoorbeeld voor dat je het niet in je hoofd zou halen om het stamhoofd van jouw dorp tegen te spreken; dit kon je immer duur komen te staan. Het resultaat is dat je stem zachter en hoger wordt, je oogcontact zwakker en je lichaamstaal onderdaniger. Herkenbaar..?

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Deze reactie is ‘ingebakken’ en dus lastig weg te halen. Wat gemakkelijker te veranderen is, is het statusverschil zelf (want dit bestaat alleen in jouw hoofd en nergens anders). Het geheim is dus dit: zorg dus dat je jezelf tenminste dezelfde status toekent als de vrouw die je wilt versieren, dan zal de statusangst verdwijnen. Dit bereik je door jezelf volledig te accepteren en tevreden te zijn met wie je bent, én op hetzelfde moment ook voortdurend te streven  een beter versie van jezelf te wordendoor het stellen van duidelijke doelen en regels.

De paradox van zelfontwikkeling

Dit lijkt erg tegenstrijdig: aan de ene kant heb je het streven beter te worden, maar aan de andere kant ben je helemaal tevreden met wie je nú bent. Wat betekenen deze zaken?

1)      Je eigen waarden en standaarden duidelijk hebben en hier naartoe werken

Dit zijn dus niet de waarden en standaarden die de media je probeert op te leggen (i.e. merkkleding dragen, continue je gevoelige kant laten zien etc), maar jouw standaarden. Wat vind jij belangrijk in je leven? Sportief zijn? Een grote vriendengroep? Een opleiding afmaken? Een hechte familieband? Wat zijn je levensdoelen, wat wil je bereiken? Niemand kan zo goed leven naar jouw waarden en standaarden als jij; jij hebt ze immers bepaald!

2)      Jezelf volledig accepteren zoals je op dit moment bent ongeacht de omstandigheden

TIP: Guide: Vrouwen ontmoeten en aanspreken: Openingszinnen en gesprekstechnieken

Je bent natuurlijk (nog) niet op het punt waarop je volledig leeft naar jouw waarden en standaarden en hebt nog niet alle doelen bereikt. Kun je jezelf dan wel volledig accepteren? JA! Wie kan er namelijk wel zeggen dat ie al zijn doelen heeft bereikt? Niemand! Je moet ervan doordringen zijn dat je nu al fantastisch bent en op weg bent nóg beter te worden. Zolang je maar op het goede pad bent! Hoeveel mensen kunnen dat namelijk zeggen? Weinig!

De duistere kant van zelfontwikkeling

Een deel van de mannen die begint aan zelfontwikkeling valt in een psychologisch ravijn.

Zij beginnen bijvoorbeeld aan krachttraining, maar zijn op geen enkel moment tevreden met hun lichaam en willen altijd vollere spieren of meer kracht. Ze hebben een goedbetaalde baan maar willen continue meer verdienen en zijn nooit tevreden met hun salaris.

Ze hebben succes met vrouwen maar zijn nooit tevreden met dit succes omdat ze bang zijn dat ze dan de drive verliezen om beter te worden. Kortom: zij werken dus toe naar een beter versie van zichzelf maar accepteren zichzelf nooit zoals ze nú zijn.

Een ander deel van de mannen zijn continue tevreden met zichzelf waardoor ze de motivatie missen om zichzelf verder te ontwikkelen. Ze hebben volledige zelfacceptatie maar zien totaal geen nut in zichzelf met andere mensen vergelijken en bereiken verder weinig tot niets in hun leven. Deze mannen accepteren zichzelf volledig zoals ze nu zijn, maar werken niet toe naar een betere versie van zichzelf.

TIP: Guide: Alles over dates, de datingfase en gesprekken

Zoals bij veel dingen is het In zelfontwikkeling zaak van het vinden van de gulden middenweg tussen deze twee extremen. Accepteer dus de paradox van zelfverbetering en zelfacceptatie; je bent naar iets beter aan het werken maar bent ook geweldig zoals je nu bent!

De paradox van versieren

Ook hierin geldt een paradox: niemand leeft beter naar jouw standaarden dan jij, maar in zekere zin is iedereen ook gelijk.

1)      Jezelf altijd positief vergelijken

Stel dat je met een mooie vrouw staat te praten en wordt onderbroken door een man die rijker, knapper of beter gekleed is dan jij. Hoe ga je daarmee om? Er is ALTIJD een manier van naar jezelf kijken waardoor jij –naar JOUW maatstaven- beter uit de bus komt dan hij (wellicht heb jij meer humor, charisma of een grotere woordenschat). Focus je daarom op JOUW maatstaven!

Wanneer een vrouw bij jou is, zal ze na een tijd jouw waarden en standaarden willen overnemen en hieraan willen voldoen. Dit is dus waarom ze met een man wil zijn die ‘’weet wat hij wil’’; het is ongelooflijk aantrekkelijk als jij duidelijke standaarden hebt en hiervoor openlijk uitkomt (hier zal ze je vaker en harder op testen naarmate ze mooier is).

Dit is trouwens ook één van de redenen waarom vrouwen vaak op oudere mannen vallen; die zijn duidelijk in wat hun standaarden zijn en schamen zich er niet voor hiervoor uit te komen.

2)      Realiseren dat iedereen gelijk is

Je dient je ook te realiseren dat iedereen, ook die mooie  vrouw met net als jij, menselijk is, fouten maakt, naar de plee moet om te schijten, domme dingen doet, niet perfect is en dat we nog honderden andere overeenkomsten hebben waardoor we eigenlijk allemaal grotendeels gelijk zijn! Dit creëert weer een saamhorigheidsgevoel dat een vrouw nodig heeft om zich met jou te kunnen verbinden.

Hoe uit dit alles zich wanneer je een vrouw versiert?

Stel dat je het bijvoorbeeld leuk vindt om vrouwen niet serieus te nemen als je met ze praat en op die manier het naar je zin te hebben. Een vrouw die zichzelf juist heel erg serieus neemt zal in gesprek met jou je aanvankelijk misschien niet erg leuk vinden. Maar als jouw standaard sterk is, zal die vrouw vanzelf jouw standaard overnemen en tijdens het gesprek zichzelf minder serieus gaan nemen.

Het maakt niet uit of je graag chillt, hyperactief bent of zweert bij bij bepaalde geloofsovertuigingen; als je standaarden maar sterk zijn en jij weet dat je fantastisch bent en jezelf helemaal durft te laten zien zoals je bent, zal zij zich naar jou willen vormen.

Uiteindelijk wil iedere vrouw dat jij jezelf helemaal durft te laten zien. Dan durft zij dat namelijk ook te doen en ze wil niets liever dan dat. Accepteer dus dat je naar je beste zelf toewerkt én op dit moment al een geweldige man bent. Dat je uniek bent maar dat iedereen grotendeels gelijk is. De onkrenkbare vibe die je hierdoor afgeeft is enorm aantrekkelijk voor vrouwen!

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl10 Tips Om Weer Te Daten Na Je Scheiding (Maak het Makkelijk)
PijlCursus Daten: Online of LIVE-training, bekijk hier je beste opties
PijlDe Vakantieliefde Gids: 10 Tips Voor Tijdens en Na Je Vakantie
PijlDe kracht van kwetsbaarheid

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie