Vrouwen versieren zonder ze nodig te hebben

27 Jan 2014, door datingcoach Daan de Ram in Vrouwen versieren

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

De paradox van vrouwen versieren

Enerzijds is het zo dat we bepaalde behoeftes hebben waaronder de basisbehoeftes (voedsel, water, onderdak) en emotionele behoeftes (affectie, liefde en eigenwaarde). Aan de andere kant wordt ons geleerd dat het alles behalve aantrekkelijk is om over te komen alsof we dit nodig hebben. Uiten dat je iemand leuk vindt en deze wilt versieren komt al snel over alsof je komt bedelen om een euro voor de nachtopvang.

Behoeften hebben vs. neediness

Het is een discussie die ik regelmatig voer. Wat is het verschil tussen gaan voor wat je wilt en needy zijn?

Het antwoord heeft alles te maken met je aanpak om deze behoeftes te vervullen. Er is niks mis met het hebben van bepaalde behoeftes en deze graag vervult te hebben. Ook als zegt de samenleving misschien iets anders, dit is absoluut ok en leidt niet automatisch tot neediness. 

Maar wanneer het aanbod nu schaars is, en het aanbod groot, wat dan? Net als 100 sollicitanten voor één baan bijvoorbeeld. Er ontstaat onmiddellijk competitie omdat 99 mensen die ene specifieke baan niet gaan krijgen.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Werkt het met emotionele behoeftes net zo? Ook daar kunnen 100 mannen proberen één specifieke vrouw te versieren. Er ontstaat dan ook al snel competitie.

Maar laten we eens ‘doen alsof’ er voldoende mooie vrouwen zijn om jouw behoeftes te vervullen. Dan zou de neediness weg zijn toch? Je kunt er simpelweg op mooie vrouwen afstappen wanneer je wilt en er zal nooit een tekort zijn of een strijd ontstaan met andere mannen.

Economische theorie over vrouwen versieren

In de economische theorieën is ‘toegang hebben tot’ is een belangrijke factor.

Voor sommige emotionele behoeftes kan het aanbod tamelijk groot zijn, maar de toegankelijkheid niet.

Dit komt echter eerder door een tekort aan vaardigheden of bepaalde overtuigingen die je maximale toegang tot wat je wilt (mooie vrouwen) in je weg te staan.

Stel je voor dat je een sterke behoefte hebt om gezellig met mensen samen te willen zijn. Het aanbod is er, want er zijn miljarden personen op deze aardbol en vele van hen zijn bereid om deze liefde met je te delen.

Echter, hoe gemakkelijk kun je uit deze bron tappen? Heb je genoeg sociale vaardigheden om mensen uit te nodigen, zodat je uitnodigingen vaak genoeg geaccepteerd worden om in je behoeftes te voorzien?

Bovendien, in hoeverre staan je overtuigingen je in de weg om de toegang tot beschikbare partners te openen? Voel je je ongemakkelijk om iemand uit te moeten nodigen om je met deze behoefte te helpen? Voelt het ongemakkelijk om zo'n uitnodiging de deur uit te doen?

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Aanbod van mooie vrouwen

Het punt is, het aanbod van mensen (en mooie vrouwen) is niet het probleem. Voor de meeste mensen die zich eenzaam voelen of graag een vriendin willen is er voldoende aanbod van andere mensen beschikbaar. Het gevoel van behoeftigheid wordt eerder bepaald door het zelfbeeld en de door onszelf opgeworpen beperkingen.

Wanneer een persoon zich needy voelt straalt deze vaak een gedrag uit dat manipulatief of opdringerig overkomt. Hij heeft het gevoel dat ie niet veel andere opties heeft, en hij gaat dus alles uit de kast halen om die ene persoon te overtuigen.

Neediness in al haar vormen zijn het gevolg van competitie- en schaarste denken.

Gelukkig is dit uit je systeem te krijgen! Dit doe je door een combinatie van het veranderen van je overtuigingen en het werken aan je sociale vaardigheden.

Overvloedsdenken en vrouwen versieren

Ik heb gemerkt sinds ik deze aanpak toepas dat ik in een nieuwe realiteit ben gestapt. Eentje waarin ik weet hoe ik mijn behoeftes kan vervullen en alle neediness achter me kan laten.

Als je langer op dit pad zit hoef je niet langer een hoop uitnodigingen de deur uit te doen, maar wordt het meer een meer een kwestie van uitnodigingen accepteren

Dankbaarheid

Wanneer ik met schaarstedenken geconfronteerd word en het vervang met een gedachtegang gebaseerd op overvloed, gaat dit gepaard met een gevoel van dankbaarheid. Dankbaarheid helpt om vast te houden aan de nieuwe realiteit van overvloedsdenken.

Één reden waarom ik veel uitnodigingen ontvang van anderen is omdat ik geen neediness meer voel. Ik verwacht dat mijn behoefte aan vriendschap, seks en gezelligheid op zo’n manier wordt vervuld, dat ik er nog maar weinig voor hoef te doen.

Het kan een tijd duren voordat je deze mindset upgrade volledig hebt doorgevoerd (soms zelfs jaren), maar wanneer je eindelijk de andere kant ten minste één keer bereikt hebt (sociaal, seksueel, financieel of op een ander terrein), denk ik dat je het er mee eens bent dat deze investering de tijd en energie waard was.

De uitdaging van vrouwen versieren zonder neediness

Waar in je leven voel je neediness of schaarstedenken? Ben je bereid hiervan af te komen door te vertrouwen op een lange termijn aanpak waarbij je werkt aan je vaardigheden EN je mindset? Als het antwoord ja is, dan verwacht ik dat je uiteindelijk succes zult hebben. Het kan een tijdje duren, maar die jaren vliegen sowieso snel voorbij.

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl9 Tips Voor Als Een Vrouw Ruimte Nodig Heeft
PijlZelfverzekerder worden: 19 Tips voor ijzersterk zelfvertrouwen
PijlBen ik lelijk? Vind hier het definitieve antwoord (+ 5 Simpele tips)
PijlVoorbeeld Tinder Gesprek: 10 Chat Tips (+10 Screenshots)

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Gerard
eigenlijk moet je dus altijd zo denken: wat heb ik te veriezen? Er zijn nog genoeg andere vrouwen. Zo kom je sowieso een stuk relaxter over! Bedankt, goed artikel!

Plaats een Reactie