De 10 strategieen voor succesvol wingmanschap

12 Apr 2012, door datingcoach Daan de Ram in

Misschien ben jij de persoon die alleen op stap wil gaan. Dat is een grotere uitdaging en kan resulteren in een snellere groei van je skills en van je karakter. Maar de mens is een sociaal wezen, en als je bent zoals de meeste mensen dan zie je jezelf waarschijnlijk liever uitgaan met een ‘bro’.En wat je wingman doet - en wat jij doet – bepalen in grote mate het succes dat jullie samen zullen genieten in ‘het veld’.

Voordat je dit artikel leest raad ik je trouwens aan om mijn gratis rapport te lezen. Daarin leer je hoe jij die seksueel aantrekkelijke man wordt

Er zijn, zo lijkt het, net zo veel voorschriften over wat een wingman dient te doen als er zijn over hoe je een miljonair kan worden, of hoe je een six-pack kunt krijgen. Maar alle adviezen die op het internet staan zijn niet noodzakelijk waar. Daarnaast zijn ze meestal te ingewikkeld. Dus laten we kijken of we dit terug kunnen brengen tot een paar eenvoudige regels. Leren hoe je een excellent wingman kunt zijn is eenvoudig.

10 Strategieën met je wingman 
Laten we beginnen met te zeggen dat de belangrijkste strategie van een goed wingman is om …. niet de show te stelen van je wingman. En dat de tweede belangrijkste strategie is om er voldoende tijd overheen te laten gaan voordat je jezelf in de set werpt.De regels kunnen in tegenspraak zijn met zaken die je eerder hebt gehoord. Maar laten we eens kijken naar alle strategieen voordat je beslist of je ze wilt uitproberen. Om vervolgens te bepalen welke lijfregels jij geschikt vindt voor goed wingmanschap.

1. Je bent uit om lol te maken
Wanneer je uit bent en ‘niet in set staat’ zoals dat heet, zorg dan voor (zorg er sowieso voor) dat je lol of in ieder geval een leuke tijd hebt met elkaar. Hoewel je uit bent om vrouwen te ontmoeten, dien je vrouwen niet nodig te hebben om een geweldige tijd te hebben!

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

2. Gun je wing de hoofdrol
De eerste paar keer dan ik met een wingman op stap ging, kreeg ik vaak de bijrol. Om niet te spreken van de keren dat ik neergeschoten werd om in vlammen op te gaan (eerzaam uiteraard). Sommige wings waar ik mee omging waren dan ook regelrechte naturals met veel charisma.

Het voordeel van een zeer aantrekkelijke kerel, is dat je veel van hem kan opsteken. Een voordeel van een beginner op dit pad, is dat jij in de rol van mentor kan stappen.

Of ze goed of slechts zijn... Altijd verkies ik samen stappen boven het solo vliegen omdat het simpelweg leuker is.

3. Geef jullie nieuwe vriendinnen tijd om aan de openende wing te wennen
In tegenstelling tot de gedachte van het direct aansluiten bij je wing, geloven wij meer in: chill en wacht af, zolang als het duurt voordat de dames het leuk vinden dat ze met nieuwe mensen staan te praten. De afwachtende wing staat relaxed te wachten met zijn aandacht op iets anders.

4. Het is de taak van degene die het gesprek begint om zijn wing erbij te trekken
Als jij degene bent die het gesprek heeft gestart, is het jouw verantwoordelijkheid om je wingman in het gesprek te betrekken - niet zijn verantwoordelijkheid. Als je zelf al een insider bent hoeft jouw wing zichzelf er niet tussen te wringen. Dat zou slecht Wingmanschap zijn van jouw kant.

5. Weersta de drang om je wingman de hemel in te prijzen of aan te kondigen
Er is een oud advies dat rondzweeft en zegt dat je je wing introduceert door te vertellen wat voor geweldige kerel je vriend is. Wees hier voorzichtig mee. Wanneer je iemand anders probeert aan te prijzen komt het net zo over als wanneer je jezelf probeert te verkopen. Vrouwen zijn niet gek, ze weten dat je vriend is binnengehaald om jouw kansen te vergroten.  

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

6. Introduceer de dames, niet je wing, en geef handvaten
Dit is nog een grote, waar de meeste mannen de fout in gaan. De meeste players zeggen: ‘Dames, ik wil even [mijn wing] aan jullie voorstellen ...’ alsof de vrouwen degenen zijn die onder de indruk van je vriend moeten zijn. In plaats daarvan zeg je: ‘[Sargebuddy], ik wil graag dat je deze twee mooie jonge dames die ik net heb ontmoet leert kennen ... '. Het zijn niet de meisjes die je probeert te imponeren.

7. Voel aan wat je vriend en jullie nieuwe vriendinnen nodig hebben
Er is niets erger voor je wing om een stilte te laten vallen in je gesprek terwijl hij één op één wil praten met zijn meisje. Of als je een dame wil isoleren terwijl één van de andere dames niet op haar gemak is helpt ook niet.

Als jouw meisje jou leuk vindt, en die van je vriend is into hem, voel dan aan of het handig is om er weer een groepsgesprek van te maken, of juist niet. De kans is namelijk aanwezig dat je het gesprek van de anderen verstoort en mogelijk zelfs verpest.

8. Wees een superwing door te dealen met vervelende kerels
Zowel je wingman als jijzelf moeten weten hoe om te gaan met zogenaamde 'cockblocks'. Een macho kerel, ridder op het witte paard of dronkenlap die niet wil dat je aanpapt met een dame.

Gaat een dronken vervelende gast het alpha-mannetje uithangen? Probeert hij een reactie bij je te ontlokken door bijdehand te doen? Bijvoorbeeld door je iets dat je draagt belachelijk proberen te maken of iets dergelijks. In ieder geval iets om je sociale status te verlagen voor de ogen van de vrouw die je aansprak.

TIP: Guide: Vrouwen ontmoeten en aanspreken: Openingszinnen en gesprekstechnieken

Het is zaak in beide geval gevallen om emotioneel onverstoorbaar te blijven en bij jezelf en jouw intenties te blijven.

9. Wees zowel de mentor als de student

Ik heb de overtuiging dat van iedereen iets te leren valt. In jouw verhoudingen tot mensen zal je soms echter meer de rol innemen van de student, en soms meer als mentor.

Beide rollen zijn waardevol, en in beide rollen valt veel te leren. Wanneer jouw wing een charismatische man is, dan kun je kijken welke overtuigingen en gedragingen hem zo succesvol maken.

Begint jouw wing net met zichzelf ontwikkelen? Dan kun je hem versiertips geven. Door te stappen in de rol van de mentor zul je zelf veel opsteken over versieren. Dat komt omdat je nu dieper gaat nadenken over de stof.

10. Ga niet te veel op je wing vertrouwen
Na uitgebreid behandeld te hebben hoe jij en je wing elkaar kunnen ondersteunen, is het belangrijk dat je beseft dat je niet op de wing dient te gaan leunen om bepaalde tekortkomingen in je eigen spel te compenseren. Je bent op stap met je stapmaat om plezier te hebben en om elkaar te helpen groeien - maar het mag geen vervanging zijn voor je eigen vaardigheden.

Ik heb nog niet eens vermeld dat als je wing je niet helpt om uit je comfortzone te stappen, dat deze persoon uberhaupt de titel wingman niet waardig is. En omgekeerd. Ik ga er hier vanuit dat jij en je wing niet samen uitgaan om over game te praten, maar dat jullie het gaan doen. Is dit niet het geval, zorg dan dat je een goede wing vindt.

TIP: Guide: Alles over dates, de datingfase en gesprekken

Eén van de beste manieren om dit te doen is een Bootcamp te volgen. De mensen die je daar tegen komt zijn per definitie de meest gemotiveerde mensen die je kunt vinden. Zij zijn bereid om de sprong in het diepe te maken in plaats van aan de zijlijn te blijven staan.

De beste match is een wing die aan jou gewaagd is en niet bang is om jou uit te dagen om te groeien. Vaak is dit een persoon die je bewondert om bepaalde eigenschappen terwijl dit omgekeerd ook het geval is.

Als je echter merkt dat je op je partner aan het leunen bent voor een bepaald aspect van je gamen, of dat nu in de stemming komen is, openen of een groep leiden, is het tijd om even bij je zelf te raden te gaan. Je kunt dan beter een tijdje focussen op dit aspect en desnoods zelf uitgaan om hier specifiek aan te werken.

En als iets fout gaat, wat onvermijdelijk en hopelijk het geval zal zijn (zonder fouten geen vooruitgang), ga dan niet naar elkaar wijzen. Als er een interactie niet loopt zoals je wilt ga elkaar geen verwijten maken. Evalueer hoe het de volgende keer beter kan, zie het als een kans om te leren en ga door.

Het is ook een kans om jezelf te trainen in de spirituele waarden als vergeving en gunnen. Of je het nu bewust van bent of niet, je zit in de game om je karakter en persoonlijkheid te ontwikkelen. Het zijn niet de vrouwen en de sex die het eind-doel zijn dat je zoekt.

Zoals Jim Rohn, de motivationele spreker zegt: 'Wees voorzichtig met wie je wordt terwijl je bezig bent te bereiken wat je wilt'.

Conclusie
Dat is het. Met deze strategieën weet je wat Wingmanschap  betekent. Als je ze in de praktijk brengt zul je er ook de vruchten van plukken. Je zult dan een wingman extraordinaire zijn. Vrienden zullen graag met je uitgaan, vrouwen zullen onder de indruk zijn van je sociale vaardigheden en intelligentie – en van je vermogen hen te leiden naar wat ze willen.

Excellent Wingmanschap  betekent niet continue in het middelpunt van de belangstelling willen staan, of vrouwen in vervoering brengen met je charmes. Het heeft veel meer te maken met je sargevriend het podium gunnen, het ondersteunen van de ander en samen een geniale tijd hebben

Wil je direct van start gaan met beter worden in versieren? Download dan het Transformatiepakket hier beneden!

 

 

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlWat vinden vrouwen leuk om te horen: 17 Krachtige voorbeelden
PijlVrouwen ontmoeten en aanspreken
PijlWhatsApp screenshot vol smerige details
PijlTop 10 Beste Vrouwen Versieren Boeken

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Reacties

Plaats een Reactie